Zerdeçal Bitkisi ve Zerdeçal Faydaları

 Zerdeçal Bitkisi ve Zerdeçal Faydaları

Zerdeçal Bitkisi ve Zerdeçal Faydaları

Osmanlı döneminde bir çok hastalığın tedavisi için hazırlanan kürlerin tamamının içinde yer alan mucizevi bir bitki olan zerdeçal  çok özek bir bitkidir. Zerdeçal bitkisi; kürler halinde, kaynatılıp çay halinde içilmesi ile, toz halinde yemeklerin içeriğine katılması ile  Kanser türleri olan; göğüs kanseri, cilt kanseri türleri, kolon kanseri, akciğer kanseri ve prostat kanseri türlerinin yayılmasını yavaşlatan şifalı bir bitki, parkinson ve alzheimer hastalıklarına iyi gelmesi, zengin antioksidan özelliği ile damar sertliklerine, kalp damar hastalıklarına, sinir sistemi hastalıklarına, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelen mucizevi bir bitkidir. Zerdeçal bitkisi, özellikle doğal tıp olarak bilinen alternatif tıpta bir çok hastalığa şifa olduğu
bilindiğinden bir çok doktor tarafından hastalara önerilmektedir.

Bu hastalıklar nelerdir ve zerdeçalın bu hastalıklar üzerine etkisi nedir ?

Kanser için  doğal  şifa olan zerdeçal
: Kanser hastalığının ilerleyen aşamalarında kemoterapi tedavisinde ek tedavi olarak kanserli hücrelerin yayılmasın yavaşlatan ve sağlıklı hücrelerin hızlı bir şekilde çoğalmasını sağlayan mucizevi bir bitkidir. Kanser konusunda uzman doktorlar tarafından zerdeçal bitkisinin hastalık tedavisinde kullanılması önerilmektedir.

Vücudun bağışıklık sistemi üzerine etkisi: Zerdeçal bitkisinin içeriğinde bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir etken madde olan lipo polisakkarit içerdiği için zerdeçal bitkisi tüketilmesi vücudumuzun bağışıklık sistemini kuvvetlendirecektir. Ayrıca antioksidan açısından zengin bir içeriğe sahip olduğundan bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Sindirim sistemine etkileri: Zerdeçal bitkileri, sindirim sisteminde oluşan yaraların tedavileri için çiğ bir biçimde  tüketilmesini, bu sayede içeriğinde bulunan dekotilin maddesinin mide ve bağırsaklarda oluşan yaraların tedavi edilmesini ve yaraların iyileşmesini sağladığı bilinmektedir.

Karaciğer yağlanması ve hastalıkları üzerine etkisi:  Zerdeçal bitkisi zayıflama ve vücutta bulunan yağların yakımına yardımcı olduğu bilinmektedir. Zerdeçal çayı içilmesi karaciğer yağlanmasını azaltır ve karaciğer de oluşan hastalıkların iyileşmesini sağlar. Karaciğer büyümesine karşı çok etkili olan zerdeçal bitkisi karaciğer büyümesini yavaşlatarak ilaç tedavisi için zaman tanır.

zerdeçal ve faydaları

zerdeçal ve faydaları

Zerdeçal bitkisinin diğer faydaları

Zerdeçal içeriğinde likopen, polisakkarit, amino asit, doymuş yağ asidi, beta karoten gibi 200  civarında bileşen bulunduran şifalı bir bitkidir. Bu içerikleri sayesinde bir çok hastalığa şifa olmakta ve iyi gelmektedir. İyi geldiği diğer rahatsızlıklar:

1 )  Hafıza kaybı oranını azaltarak hafıza güçlenmesi, alzheimer rahatsızlığa yakalanma riskini azaltır. Sağlıklı ve güçlü bir hafıza oluşmasını sağlar.

2 ) Kemik erimesi rahatsızlığının oluşmasını engeller ve kemik erimesi hastalığına yakalanan kişiler süt ile birlikte zerdeçal içmesi önerilerek hastalığın yavaşlaması sağlanır.

3 ) Mide içerisinde yer alan sindirim enzimlerinin yeteri kadar salgılanmasını sağlar ve sindirimin sağlıklı olarak gerçekleşmesini saplar. Mide de oluşan hazın giderilmesini sağlar.

4 ) Dolaşım sistemi rahatsızlıklarının oluşmasını engeller, kan dolaşımının sağlıklı olarak gerçekleşmesini sağlar.

5 ) Çağımızın yaygın bir hastalığı olan kötü kolestrolü kontrol altında tutar ve kolestrolün yükselmesini engeller.

6 ) Kan şekeri ve vücut şeker oranının düzenli olmasını sağlar,  ve bizleri şeker hastalığından korur.

7 ) Vücutta toplanan ödemin atılmasını ve ödem oluşmadan önce vücudun su toplamasını engeller.

 Zerdeçal bitkisinin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her hastalığa iyi gelen bir bileşene sahip olduğu için her hastalıkta çiğ, toz veya çay haliyle tüketilmesi ve hastalığı yavaşlatması veya yok edilmesi sağlanabilir.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!