Sürekli Selfie Çekme Hastalığı (Selfitis)

 Sürekli Selfie Çekme Hastalığı (Selfitis)

Cep telefonlarının ön kamerasından fotoğraf çekme olayı, son yıllarda hemen hemen herkes tarafından yapılıyor. Oldukça yaygın olan bu aktivite, popülerliği sayesinde adına ”selfie” olarak isim bile buldu. Peki bazılarında giderek bağımlılık haline gelen sürekli selfie çekmek, psikolojik bir rahatsızlık olabilir mi? Amerikan Psikologlar Derneği, araştırma konusu olarak sürekli selfie çekenleri ele aldı.

Belki de çağımızın modern psikolojik rahatsızlığı olarak adlandırabileceğimiz sürekli selfie çekme olayı, Amerikan Psikologlar Derneği tarafından araştırıldı. Çağımızın bulaşıcı psikolojik hastalığı olduğu savunulan bu olaya ”selfitis” adı konuldu.

Dernek, yaptığı araştırmalarda sürekli selfie çeken insanların bu fotoğrafların birçoğunu sosyal medyada bile paylaşmadığını gözlemledi. Borderline selfitis olarak bunu adlandıran uzmanlar, kişinin günde en az 3 defa selfie çekip 3 defa paylaşan kişileri ise acute selfitis olarak kaydetti.

En ileri düzeyde ki selfie hastalığı ise chronic selfitis ve bu kişiler günde en az 6 defa selfie çeklip en az 6 defa sosyal medyada paylaşıyorlar.

Amerikan Psikologlar Derneğinin yaptığı bu çalışmada önemli bir detay daha var; bu hastalığın henüz bir tedavisi yok.

Selfitis adıyla literatüre geçen selfie hastalığı bireylerin takıntılı arzuları doğrultusunda kendi fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaşarak daha fazla ilgi görmek istemesi şeklinde yorumlanıyor.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!