Sindirime İyi Gelen Besinler

 Sindirime İyi Gelen Besinler

Sindirime İyi Gelen Besinler

Yemeklerden sonra hazımsızlık ya da şişkinlik sorunu yaşayanlar,bu sorundan nasıl kurtulacaklarını,bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.Sindirimle ilgili yaşadığınız sorunlar için ilaç kullanmak istemiyorsanız,doğal yöntemlerle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Sindirime Yardımcı,Mide Dostu Besinler

Pirinç:Pirinç eğer rafine edilmiş ise lif oranı yüksektir.Mide ekşimesi,mide yanması,ishal gibi sorunlar yaşayan kişilere pirinç önerilir.Pirinç kaynatıldıktan sonra,suyunun içilmesi ishale iyi gelmektedir.

Karahindiba Yeşili:Karahindiba,C vitamini açısından daha etkilidir.Kanı temizler ve sindirime yardımcı olmaktadır.

Ayçiçeği:Fosfor,potasyum,protein ve Omega-6 açısından zengindir.

Keten Yağı:Keten yağı ve keten tohumu bağışıklık sistemini güçlendirir.Tansiyonu ve kolestrolü düzenler.Aynı zamanda bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur.Keten yağı sindirime iyi gelir.

Sarımsak:Sarımsağın olabilecek enfeksiyonlara bağlı ishal,astım,kronik öksürük,bazı sindirim bozuklukları,mide şişkinliği,cilt kızarıklıklarına karşı iyi gelir.

Hint Safranı:Hint safranının antitoksin ve antiseptik özelliği bağırsakların normal işlevine devam etmesini sağlar.

Muz:Özellikle ishal şikayeti olanlara muz yemesi önerilir.Bununla birlikte bağırsakları düzenler ve kanser riskini azaltır.Aynı zaman da felç riskini azaltır.

Fesleğen:Fesleğenin enfeksiyonları yatıştırdığı bilinmektedir.Öksürük,soğuk algınlığı,grip,besin zehirlenmesi,stres gibi durumlara fesleğen önerilir.

Hazımsızlık için Öneriler

Yeme sırasında ve yeme sonrasında meydana gelen tokluk hissi,daha sonra midenin üst bölümünde yer alan ağrıya ve yanmaya neden olmaktadır.Genellikle sigara içenler de,çok fazla kilolu olanlarda ve hamilelerde hazımsızlık meydana gelir.

Hazımsızlığa evde uygulanabilecek bazı tedavileri sizlerle paylaşabiliriz.

Dörtlü Tohum Çiğneyiniz:Bu tohumlar,sindirim sisteminde oluşan aşırı gaz ve hazımsızlıkla mücadele eder.Dere otu,anason,rezene,karahan kimyonunda birer çay kaşığı alın ve karıştırın.Çok yağlı yemek yediyseniz ve eğer yemeği biraz fazla kaçırırsanız,yarım çay kaşığı alın ve çiğneyin.

Biraz Nane ya da Sarı Papatya Çayı İçin:Bu çaylardan birini içtiğiniz zaman hazımsızlık hissi ortadan kalkacaktır.Bir fincan sıcak suyun içerisine sarı papatya ya da nane poşetini atın ve yaklaşık 10 dakika dinlendirin ve için.

Yemeklerden Önce Rahatlamak için Bunu İçin:Eğer midenizin kötüleşeceği yemekleri tüketirseniz,aşırı yağlı gibi,bu çayı tüketebilirsiniz.Yemeklerden yarım saat önce,ılık bir suyun içerisine 1 çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı balı karıştırın ve için.

Biraz Karbonat Midenizi Rahatlatacaktır:Bir su bardağının içerisine,bir çay kaşığı karbonat atın.Bir kaç damla limon suyundan sıkın ve için.Eğer mideniz çok asitli ise bu karışım midenize iyi gelecektir.

Uyarı: Çok ender durumlarda,karbonatın,mide patlattığı ve yırtılmalara neden olduğu biliniyor.Bu sebeple gazın çoğunu çıkarmak için,suyun içerisine önce limon sıkın.

Zenfecil Yiyin:Eczanelerde ve aktarlarda satılan zencefil,çocuklara oluşan mide ağrılarına iyi gelir.Hazımsızlık için 3-4 parça zencefili ağzınızda çiğneyin,iyi gelecektir.

Sindirime İyi Gelen Çaylar

sindirime iyi gelen

Sindirim sorunları,gaz,şişkinlik gibi durumlarda,nane çayı,zencefil çayı,papatya çayı iyi gelmektedir.

Nane Çayı:Yemeklerden sonra nefes tazelemenin yanı sıra,bir çok şeye nane çayı iyi gelir.Kasılmaları önler,gaz ve karın ağrılarına iyi gelir,çok yenilen yemek sonrasında oluşan rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olur.

Papatya Çayı:Hafif ve orta mide sorunların da en iyi tedavi yöntemlerinden biridir.Mide asidini dengeler,gaz şişkinliğini hafifletir.Sakinleştirici ve stres azaltıcı etkisi vardır.Bağırsakları hareketlendirir ve tuvalete çıkma ihtiyacını sağlar.

Zencefil Çayı:Mide ağrısı,gaz,şişkinlik,yemek sonrası yaşanılan sorunları hafifletmek için bu çayı kullanabilirsiniz.Zencefil çayı,kusma ve mide bulantısına iyi gelir.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!