Sarımsak Saç Çıkarır Mı

 Sarımsak Saç Çıkarır Mı

Saç dökülmesi , insanlar için çok bilindik ve can sıkıcı bir sorundur.Halk arasında da saç dökülmesine yönelik bir çok yöntem ve eğilim mevcuttur.Bazı insanlar saç dökülmesini engellemek için bu yöntemleri uygulamaya çalışırken ; kimisi de kulaklarını tıkayabilmektedir. Saç dökülmesine kayıtsız kalamayan kimselerin başvurduğu ilk yöntem, çevresindeki insanların tavsiyelerine uymaktan geçtiği bu şekilde belirlenmiş olacaktır.

Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir

Saç dökülmesine sebep olan etmenlerin öncelikle araştırılması önemlidir.Çünkü tedavi ancak sorunun neden kaynaklandığının keşfi ile mümkün olabilir.Hormonlardan ve ya bir hastalıktan kaynaklanabileceği gibi demirin vücutta az bir şekilde bulunması da saçların kaybedilmesindeki temel göstergelerden biri olabilir.
Saç dökülmesi sorununa maruz kalan kimselerde genel olarak demir eksikliği görülmektedir.Ayrıca hormonal etkenlerden ötürü de saç dökülmesi yaşanabilmektedir. Bu durumun ortaya çıkmasında kalıtsal sebepler ön plana çıkmaktadır.Kafanın ön ve yan tarafları testesteron hormonuna karşı duyarlıdır ve bu hormon saçın kaybedilmesinde etkilidir. Ayrıca belirtmek gerekir ki tiroid hastalarıda saçlarını kaybedebilmektedir.Streste saç dökülmesinin bir başka nedenidir.Kişi çalıştığı ortamda her gün strese maruz kalabilir.

Şampuan Kullanımı Ve Losyonlar

Şampuan kullanımı elbetteki saçın duyarlılığı açısından önemli parametrelerdendir.Ancak tek başına saç dökülmesini ifade edemez.Sık şampuan değiştirilmesi de saçların kaybedilmesine neden olabilir ancak geçici olarak ifade edilebilir.Yukarıdaki etkenler eğer aktif ise şampuan ve losyonlar saçları kurtaramaz.
Sarmısakdaki Vitaminler
Sarmısak A,B,C vitaminlerine sahiptir.Sinsi bir hastalık olan ve günümüzün en tehlikeli hastalıklarından biri olan kansere karşı da kişiyi koruyabilmektedir.Salgın olarak aktif olan bir çok hastalık ve virüse karşı sarmısak önemli bir kalkan görevini üstlenir.

Sarmısağın Faydaları

-Kalbin koruyucu dostudur
-Bağırsağa iyi gelir
-Mideyi parazitlerden temizler
-Grip olunmasını engeller
-Bronşiti tedavi eder
-Ateş ve tansiyona karşı etkilidir.
-Kötü bakterilerin düşmanıdır
-Cinsellik için afrodizyak etkisi gösterir.
-Damarların kireçlenmesine iyi gelir
-Vücudun bağışıklık direncini arttırır
-Virüs ve mikropları öldürür
-Şekeri dengeler

Yukarıda ve daha burada yazmadığımız çok fazla iyi yanları bulunmaktadır sarmısağın.Fazla bir şekilde tüketilmesi herşeyin fazlası zarardır tezinden hareketle faydalı olan yönlerinin azalmasına sebep olabilmektedir.

Sarmısak Saça İyi Gelir mi

Halk arasında en popüler saç çıkarma yöntemi sarmısak kullanmaktır.Elbette ki sarmısak bin bir derde devadır.Ancak bazı kimseler için kokusu dayanılmaz olabilmektedir.Sarmısak tarih boyunca farklı medeniyetler için ilaç yapımında kullanılmaktaydı.Günümüzde de sarmısağın ilaç gibi kullanılması bilinen bir durumdur.Örneğin modern tıp ilaçlarının deva olamadığı bir çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.Tansiyonu düşürür , kişilerin iştahlarını açar ve daha bir çok rahatsızlığa karşı çözüm üretir. Halk arasında saç kıran olarak ifade edilen ve başın bir çok bölgesinde yuvarlak saç dökülmelerinin meydana geldiği hastalıktır.Saçın tamamı olduğu yerde dururken , belirli bir kaç alanda ceviz büyüklüğünde dökülmedir.Sarmısak içerisinde bulunan bazı maddeler , saç köklerini uyarıp yeniden aktif olmasını sağlamaktadır.Bundan dolayı da saç kıran olan kimselerde sarmısak sık sık kullanmak suretiyle etkili olabilmektedir.Ancak bu tek başına yeterli olamayabilir.Mutlaka bir doktora başvurulması gereklidir bu tarz sorunlarda. Saçın olmadığı bölgelere sürülmesiyle hafif bir yanma hissi oluşabilir.Her gün yarım saat kafada bekletilerek uygulanmalıdır.Daha sonra sabunla yıkanmalıdır.Bu şekilde ilk başlarda saçların dökülmesi durur , sonrasında yeni saçlar çıkabilmektedir.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!