Buzdolabı yanında dururken ne yiyeceğimize karar veririz.Her zaman sağlıklı şeyler yemenin gerekliliği hakkında düşünüyor değiliz.Hangi yiyeceğin insan için ne kadar önemli olduğu hakkında çok fazla ilgilenmiyoruz.Bazı zamanlar hızlıca yemek yiyerek geçiştirmeye çalışıyoruz.Bunu İngilizce olarak tabir edersek Fast Food şeklinde düşünebiliriz. Çoğu zaman insanların bu gibi restaurantların önünde sıra olduğunu gördükçe sağlıklı beslenmeyi ne kadar dikkate alıyoruz sorusu ile başbaşa kalıyoruz.
Bilim insanlarına göre bu makalemizde bahsedeceğimiz yiyecekler sağlıklı.Organizmayı çöp bidonu şeklinde düşünmemeli ve herşeyi yememeliyiz.Sağlıklı ve dengeli beslenmeliyiz.
Sağlıklı Beslenmenin Temel Faydaları
– Kemiklerin güçlendirilmesi (kalsiyum içeren ürünler)
– Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ( vitamin kullanılması)
– Stres azaltma (sağlıklı yemek ve spor)
– Toksinlerin vücuttan etkili bir şekilde atılması
– Uyku kalitesinin iyileştirilmesi (organların düzgün çalışması)
– Kolesterol düşürücü ve zararlı yağlar
Lahana
Lahanada C Vitamini , portakaldan daha fazla bulunmaktadır,kalsiyumu da sütten daha çok içinde barındırmaktadır.Dokuları gençleştirir , metobolizmayı aktif yapar , yağ metobolizmasını düzenler , kandaki kolesterol seviyesini düşürür , bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp kasına iyi gelir. Lahanayı , turşu yaparken bile içinde bulundurmuş olduğu bu türdeki özellikleri yine de yitirmemekte.Lahanada nikotinik asit bulunmakta.Saç ve tırnaklara iyi gelir.
Soğan ve Sarmısak
Bu iki sebze bağışıklık sistemini çok güçlendirir.Kandaki kolesterolü azaltır , grip ve karaciğer hastalıklarına birebirdir.Taze soğan ve sarmısak daha etkilidir sağlık için. Özellikle sarmısak doğal antibiyotik niteliğindedir.
Elma ve Muz
Tüm meyveler çok faydalıdır.Bir söz vardır : “hergün bir elma yersen , doktor işsiz kalır.” Elma , kanser hücrelerinin büyümesini engeller , iltihabı azaltır , midenin sağlıklı çalışmasını sağlar.Elma çok vitamin ve mineral içermektedir.Bağışıklık ve damarlar için çok iyi bir meyvedir. Muz da , elma gibi faydalı bir meyvedir.Midesinde sorun olan insanlara iyi gelir muz.Organizma muzu hızlıca alıyor ve bu sayede aç olan mide tok olmaya başlıyor.Muzda üç doğal şeker vardır : Fruktoz , Glikoz , Sakkaroz.Bunlarla beraber vücudun ihtiyaç duyduğu diğer vitaminler ve elementler. Muzda , Potasyum çok fazladır.Bu da vücut ve bağışıklık sistemi için çok önemli.Karaciğer , beyin , kaslar , kemikler için muz iyidir.Stresli zamanlarda muz tüketmek insana iyi gelir.
Havuç 
Havuç , lahana gibi iyi bir sebzedir.Bu iki sebze birbiri ile uyumludur birlikte tüketildiğinde de.Havucu , taze yemek en çok diş etlerinin güçlenmesinde etkilidir ve böylece de mikropların ağızda azalması sağlanacaktır.A Vitaminini bünyesinde bol miktarda barındırmaktadır. Ona güzellik vitamini derler halk arasında.Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağırsak fonksiyonlarını düzenler , gözlere için sağlıklıdır ve bazı bilim adamlarına göre kansere karşı etkilidir.
Baklagiller 
Fasulye çok iyi bir baklagildir.Her yediğimizde vücudu gençleştirir.Bu sayede vücudun yaşam süresi artmış oluyor.Fasulyede bitkisel protein ve potasyum gayet fazladır kalbin iyi çalışması , mide ve diğer organlar için..Kalori az fakat antidoksan ise tam tersi fazladır.Fasulyedeki protein , tavuk etinden ,lor peynirinden ve kuzu etinden fazladır.Bu Vejeteryanlar için iyi bir haber.
Süt Ürünleri
Peynir , kalsiyum ve fosfor için gereklidir kemik dokusu oluşumu diş sağlığı , tırnak , kalp ,beyin ve damar için.
Zeytinyağı 
Zeytinyağı kalp için oldukça önemlidir ve kolesterolü de düşürücü etkisiyle tanınır.Tansiyonu iyileştirir , kemikleri güçlendirir , A , D , E, K vitaminleri içeriğinde mevcuttur.Eklem rahatsızlıklarına iyi gelir.Zeytinyağı çocuklar için önemli bir kemik güçlendiricidir.Beynin iyi çalışmasını sağlar ,ayrıca mide , karaciğer ve safra kesesi için de aynı etkiyi gösterir.
Balık
Eğer her gün 30 gr ya da haftada 3 kere balık yerseniz o zaman kalp krizi ihtimali % 50 ortadan kalkar.Balık , kırmızı et gibi faydalıdır ve hatta daha ötesidir.Protein olarak zengindir.En faydalı balıklar soğuk denizlerde bulunanlardır.Örneğin somon balığında yağ oranı fazladır , Omega 3 , Omega 6 , demir vardır.Çoğu hastalığa karşı etkili bir silahtır.Kalp ve depresyon için faydalıdır.Saçları güçlendirir ve hafızayı güçlendirir.Etten daha fazla balık tüketilmesi sağlıklı yaşam için daha önemlidir.
Bal 
Bal olduğu zaman şeker kullanmayın.Bal enfeksiyondan korur ve enerji verir vücuda. Balda vücuda iyi gelecek önemli şeyler vardır.Her gün bal yenmelidir.Uyumadan önce çay ile içmek çok faydalıdır.Uyku yapar.
Kuruyemiş
Ceviz en faydalı kuruyemişlerden biridir.C vitamini olarak zengindir.Günde sadece 5 tane ceviz yenmeli ve bu hali ile insan için bir gün boyunca yeterlidir.Yavaş yenmelidir ceviz ,çünkü ceviz midenin uzun zaman çalışmasını sağlar.Diyabet hastaları , tansiyon şikayetleri olanlar , eklem ve kadın hastalıkları için bolca tüketilmesi önerilmektedir. Sakinleştiricidir , beynin düzgün çalışmasını sağlar;baş ağrısı , uyku sorunları , stres ve hafıza için değerli bir besin kaynağıdır.
Yeşil Çay
Günden güne yeşil çay içenler artıyor ve bu iyi şey çünkü yeşil çay çok faydalı. Organik çay içmek önemlidir.Gerçek çay antioksidanla zengindir ve vitamin C vardır. İki bardak yeşil çay- 7 portakal yediniz gibi oluyor. Bu inanılmaz iyi içecek açlığı kapatıyor ve bağırsakları iyi çalıştırıyor, felç riskini azaltır, kan damarlarını güçlendiriyor, bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterol seviyesini düşürür ve kan şekerini azaltıyor, çeşitli virüs ve mikroplarıdan koruyor, organizmaya yaşlanmamak yardım eder. Yeşil çay çok faydalı oluyor bilgisayar yanında uzun zaman çalışanlar için çünkü radyasyondan koruyor.
Hangi Organlara Hangi Yiyecekler İyi Gelir
Beyin
Somon, ton balık, sardalye, ceviz.
Kaslar
Muz, yumurta, kırmızı et, balık
Akciğer
Brokoli, brüksel lahanası
Cilt
Yabanmersini, somon, yeşil çay
Saçlar
Yeşil renkli sebzeler, somon, fasolye.
Gözler
Mısır, havuç, yumurta sarısı
Kalp
Domates, haşlamış patates, erik suyu.
Bağırsak
Yoğurt, kuru erik
Kemik
Portakal, süt, kereviz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!