Kural 1.
Hastalığınızı tedavi etmeden önce psikolojik durum incelenmeli. Bütün hastalıklar duygu ve düşüncelerden oluşuyor. Eğer sonsuza kadar hoşnutsuzluk, kızgınlık, kıskançlık, haset, öfke varsa, o zaman vücudunuzun enerjisini çalıyorsunuz. Aynı zamanda kişi kendi sorunlarını göstermeden içeride saklıyor ve sonradan o sorunlar bir hastalık olarak orata çıkmaya başlıyorlar.
Yüksek tansiyon olunca ya da ağrı hissedince hemen doktoru ziyaret etmelisiniz, ancak hastalığın sebebinin ne olduğunu düşünmüyoruz.
Kural 2.
Fazla su içmeyi öğrenin, çünkü bütün vücudumuzun suya ihtiyacı vardır. Az su içince kan kalınlaşıyor hızlı dolaşmıyor, tromboz oluşuyor. Bütün hücreler için su çok önemli. Toksinler vücutta su az olunca çok toplanır, sonradan halsizlik oluşur, bu durum hastalığı da getirebilir En az iki litre su için.
Su temiz ve faydalı olmalı. Musluktaki ya da kaynatılmış su faydalı olmuyor. Kaynatılmış su faydalı olsun diye onu buzlukta tutmalı ve sonra ısıtıp içmeli. Daha iyi tüketmek için doğal suyu.
Kural 3.
Doğru beslenmeyi öğrenin. Gıdalar güvenli olmalıdır, bu nedenle mamul yemekleri tüketmeyin çünkü orada çeşitli koruyucu maddeler, renklendiriciler, emülgatörler vardır. Yemekte protein, yağ ve karbonhidrat dengeli olmalıdır. Yemekte doğal vitamin, mineral, biyolojik aktif maddeler önemlidir.
Ek olarak vitamin kompleksleri içmeli.
Kural 4.
Vücudunuzu virüsler, bakteriler, mantarlar, parazitler vb den korumaya çalışın. Çünkü onlar bizim vücudumuzda beslenmeyi çok sever, bütün enerjiyi alır. Bazı virüsleri vücut kendi çözüyor çünkü herkesin bağışıklığı vardır. Ancak başka şeyleri mesela parazitler kendi çıkmazlar organizmaya yardım edilmezse. Bunun için senede iki kere mantarları ve parazitleri çıkartmak için özel bitkiselleri kullanmalı, sarımsak, soğan, maydanoz, dere otu, ıspanak yemeli ya da özel bitki kompleksleri içmeli çay gibi, eczaneden tedarik edilerek.
Kural 5.
Akla gelen ilk ilaçları kullanmayın. Çoğu ilaçların organizmaya çok zararı vardır.Bazı ilaçlar gelişmiş ülkelerde yasaktır, ancak bizim ülkemizde o ilaçlar normalmiş gibi kullanılabilmektedir. Bunun için dikkatli olun. Sağlığınız sizin elinizde.Bir doktora mutlaka danışın.
Kural 6.
Travma, kırık, beyin sarsıntısı yaşamamaya çalışın. Dikkatli olun. Genellikle kişiler psikolojik sorunlar, stres yaşarken her şeyi unutuyor. Dikkatsiz yaşıyabiliyor.
Kural 7.
Zararlı alışkanlıklardan kurtulmaya çalışın. Sigara, uyuşturucu bağımlılığı, alkolizm – tüm bunlar korkunç şeyler. Bu alışkanlıklar enerji alır, psikolojik ve fiziksel olarak çok zarar verir. Birisi TV, bilgisayar oyunlarından çıkamıyor, başkası obez oluyor vb. Tüm bunlar çok zararlı. Alışkanlıklar, insanı köle gibi yapar. Onlardan kurtulmaya çalışın. Organizmaya sağlıklı olmak için yardım edin.
Kural 8.
Asla kalıtım hastalıkları ailende olsa bile sizde böyle hasta olabilirsiniz diye düşünmeyin. Hipertansiyon, ateroskleroz, diyabet, bel ağrısı, obezite, onkoloji vb hastalıklardan uzak durabilirsiniz eğer kendinize iyi bakarsanız. Yanlış yaşam tarzı seçmeyin. 30 yaşından sonra sağlığınızı korumaya başlayın, aktif, hareketli yaşayın.
Kural 9.
Hareketli yaşamaya çalışın. Bu kan dolaşımını arttırır, metabolizma iyi çalışır, vücut şekli güzel olur. Hangi hareketlerden zevk alırsanız onları seçin: aerobik, yoga, havuzda yüzmek, dans vb..
Kural 10.
Evinizde iyi çevre olmalı. Açıkçası, bütün dünya da çevreyi değistiremeyeceğiz, ancak evde kimyasaldan uzak durmaya çalışın. Deterjan «Fairy», kullanmayın, doğal şeyler almaya çalışın. Çünkü bulaşıkları kıymasalla yıkayınca hepsi bizim mide de kalır ve zarar verir. Yeni bir eve taşınmadan önce orada yaşayan daha önceki insanlardan bilgi edinin sık sık mı hasta oluyorlardı diye. Bodrum gibi apartmanlar dairelerinde asla yaşamayın.
Kural 11.
İyi, olumlu, pozitif,iyi enerjili olun ve insanlarla ilişki yapmaya çalışın. Çünkü böyle insanlar sizi iyi etkiler.
Kural 12.
Zaman hiçbir zaman durmuyor. Bunun için şimdi kendinizi korumaya başlayın, zaman kaybetmeyin, çünkü geriye zamanı döndürmek mümkün olmayacak. Her şey sizin ellinizde.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!