Son derece basit ve pratik şekilde hazırlanan papatya çayı, sağladığı yararlarla şifalı bitkiler kategorisine girmektedir. Normal sallama çay gibi demlenerek hem kolay hem de hızlı bir şekilde hazırlanabilen papatya çayının yararlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Tarih boyunca birçok hastalığa karşı şifa olarak kullanılan papatya çayı, günümüzde de sıkça tüketilmektedir. Birçok yerde kendiliğinden yetişen papatya çiçeği ile yapılan papatya çayı, kurutulduktan sonra demlenerek içilmektedir. Sıcak, kuru, temiz, karanlık veya loş ışıklı bir ortamda kolayca kurutulabilen papatya çiçeği, ne kadar sıcak ve kuru bir ortamda kurutulursa, o kadar çabuk bir şekilde içime hazır hale gelir.
Hoş kokusunun yanında birçok sağlık sorununa iyi gelen papatya çayının sağladığı bazı faydalar, şu şekilde sıralanabilir:
Sakinleştirir
Papatya çayının bilinen en etkili faydalarından biri, sinirleri yatıştırması ve sakinleştirmesidir. Sinirli ve stresliyseniz, papatya çayı içerek kısa sürede rahatlayabilirsiniz.
Gribe ve Soğuk Algınlığına Karşı Korur
Papatya çayının vücudu ısıtan etkisi, hem gribe hem de soğuk algınlığına karşı bir kalkan görevi görmektedir.
Hazımsızlığı Giderir
Bağırsak gazları ve idrarı söktürme açısından faydalı olan papatya çayı, hazımsızlık sorunu yaşayanlar için doğal tedavi görür.
Adet Düzensizliğini Giderir
Regl dönemlerinde düzensizlik yaşayan kadınlar için doğal tedavilerden biri, papatya çayıdır. Bununla beraber adet dönemindeki ağrıların da giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Yararları İyileştirir
Papatya çayı, içerdiği antioksidanlar ile hücre yenilenmelerine yardımcı olmaktadır. Vücuttaki yaraların iyileşme sürelerini kısaltmak için papatya çayı tercih edebilirsiniz.
Kasları Gevşetir
Papatya çayının kas gevşetici özelliği, kas ağrısı yaşayanlar için faydalı olmaktadır. İçerdiği glisin maddesi, kas kramplarının giderilmesini hızlandırmaktadır.
Doğal Antibiyotik
Gribe ve soğuk algınlığına iyi gelen papatya çayı, doğal antibiyotik görevi görerek diğer hastalıkların da engellenmesine yardımcı olmaktadır.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!