Osurmanın 6 Faydası

 Osurmanın 6 Faydası

Osurmak, yellenmek, gaz çıkartmak… Farklı isimlerle adlandırılan, toplum içerisinde uygulamanın hoş karşılanmadığı bu bedensel işlev aslında sandığımızdan çok daha fazla işe yarıyor.

Bu keyifli yazıda sizler için osrurmanın şaşırtıcı 7 faydasını derledik. Bakalım osuruğun ne faydaları var?

1- Şişkinliği Azaltır

Fazla kaçırılan bir yemekten sonra şişkinlik hissetmemizin nedenlerinden biri de içimizde birikmiş olan gazdır. Gaz çıkartmak, bu şişkinlik durumunun hızlıca düzelmesine yardımcı olacaktır.

2- Bağırsak Sağlığı İçin

Sindirim sorunu yaşarken gaz tutmak, uzmanların yaptığı araştırmalara göre bağırsaklarda tıbbi rahatsızlıklara neden oluyor.

3- Erken Uyarı Sistemi

Doğal bir bedensel işlev olan osurmak, bir erken uyarı sistemi olarak da düşünülebilir. Aşırı koku, artan gaz sayısı ve gaz sancıları gibi belirtiler kolon kanserine kadar hastalıklar için erken bir uyarıdır.

4- Kokusu Faydalıdır

Evet bu maddeyi yanlış okumadınız. Yapılan araştırmalar gaz çıkartırken üretilen az miktardaki hidrojen sülfürün aslında bizi daha sonraki hastalıklardan koruyabileceğini gösteriyor.

Toksik bir madde olan hidrojen sülfür, küçük dozlarda hücre hasarlarının oluşmasına engel olabiliryor ve inmeleri, kalp krizlerini önleyebiliyor.

5- Diyet Dengelemeye Yardımcı

Diyetinizle ilgili sağlıklı ip uçları almak için gaz kokusu yeterli olmaktadır. Farklı gıdalar, farklı gazlar ürettiği için hangi gıdadan daha az veya fazla aldığınızı öğrenebilirsiniz.

Mesela gaz çıkarmanızın az olması, diyet listenizde daha fazla lif içeren mercimek, fasulye ve lahana gibi yiyeceklere ihtiyaç duyduğunuzu gösterebilir. Veya çok kötü bir gaz kokusunun sebebi, çok fazla kırmızı et tüketmeniz olabilir.

6- Sağlık Bağırsak Bakterilerine İşaret

Etkili sindirim yapmamızı sağlayan bağırsak bakterilerini yeşil yapraklı besinler ile besleyebilirsiniz. Bu durum, sindiriminizi kolaylaştırırken daha fazla gaz üreteceğiniz anlamına da gelmektedir.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!