Konjoktivit , gözde mukoza iltihabı olarak karşımıza çıkmaktadır.Gözlerde alerjik reaksiyon, virüs ve ya bakteriyal enfeksiyone sebep olabilir.Hastalık belirtileri arasında gözde kızarıklık , akıntı ve rahatsızlık duygusudur. (Acı , ışıktan rahatsızlık)
Konvotivit Nedenleri
Adenovirus Konjonktivit:Hava yoluyla geçen bir türüdür.Çocukların gruplar halinde oldukları alanlarda örneğin okul gibi sık sık bulaşabilme ihtimali bulunmaktadır.
Alerjik Konjonktivit: Alerjiye neden olan kalitesiz ürünlerin kullanılması sonucu ortaya çıkabilir.Kadınlarda rimel,tonik vs gibi makyaj malzemelerinden kaynaklı çıkabilir.
Akut Konjonktivit: Kirli ellerle göze dokunulması , geçirilmiş enfeksiyon rahatsızlığı , miyop , astigmat.
Konjonktivit Koch: Daha çok sıcak ülkelerde ve çocuklar arasında ortaya çıkabiliyor.Virüslü maddelerle temas sağlanması sebepler arasında gösterilebilmektedir.
Bebek Konjonktivit: Yeni doğan bebeklerde çıkma riskidir
Kronik konjonktivit: Kimyasal hava kirliliği , toz , metabolik bozukluklar , kronik hastalıklar sebepler arasında gösterilmektedir.
Konjonktivit Belirtileri
Bu rahatsızlık belirgin olarak hastayı göz kapaklarında ödem oluşturma riski ile karşı karşıya bırakabilmektedir. Gözün beyaz kısmında kızarıklık ortaya çıkar.Işık gözleri rahatsız eder ve sürekli gözyaşı çıkmaya başlar.Her üşütme ile birlikte nezle ve grip hastalığına yakalanıldığında göz de de aktivite görülür.Göz bebekleri aşırı bir şekilde yaşarabilir ve ya yine göz bebeklerinde aşırı kuruluk belirebilir.
Doğal Tedavi Yöntemleri
-Havuç , kereviz , maydanoz ve marul suyunu karıştırın.Her gün 0,5 litre yemekten önce 3 defa içilmelidir.
-Yumurtanın beyazı ile rendelenmiş patatesi karıştırıp göz kapaklarına maske yapın ve 15-20 dakika kadar bekletip temizleyin.
-2 çay kaşığı kuşburnunu kaynatın bir bardak su ile.Kaynatıp demledikten sonra losyon olarak kullanın.
-Eczaneden penisilin alınarak gözlere pamuk ile uygulanabilinir.Doktor tavsiyesi mutlaka alınmalıdır.
Yukarıda bahsedilmiş olan doğal tedavi yöntemleri hastalığı tamamiyle ve kesin olarak çözümleyemeyebilir.Mutlaka hekim kontrolünde tedavi edilmelidir.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!