Kaygı Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

 Kaygı Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

Yaşam şatlarının değişmesi ve stresi çok daha fazla artmasıyla beraber vücudumuz da her geçen gün farklı farklı tepkiler göstermektedir. Bunlarda bir tanesi de kaygı bozukluğudur. Kaygı bozukluğu şiddetli olabileceği gibi normal boyutlarda da olabilir. Burada bahsettiğimiz normal bir insanda hayatını düzgün devam ettirebilmesi gereken kadar bir kaygıdan bahsetmiyoruz. Yaşamı zorlaştıran ve eğer düzeltilmezse daha kötü olabilen ve git gide şiddetlenen bir kaygı bozukluğundan bahsediyoruz.

Örneğin annelerimizde denk gelmişizdir illa ki. Evden çıkılmıştır ve bir süre gidilmiştir. Başlanır, acaba ocak kapalı mıydı, acaba ütüyü fişten çekmiş miydim, acaba prizlerde alet takılımıydı gibi sorulara ve bir süre sonra da geri dönmek zorunda kalırsınız çünkü sizin de düşünde yapınızı bozmaya başlar. Acaba gerçekten bunları yapmış mıydı. Acaba dönüp bakmazsa bütün ev yanabilir mi ?

Bu zaman zaman bizlerin de özel hayatımız da yaptığımız şeylerdir fakat eğer bu kontrol edilemiyorsa ve kaydı zamanla bizi ele geçiriyorsa o zaman bozukluk aşamasına gelmiş olacaktır. Kaygı her insanda biraz olmalıdır. Bu yaptığımız işleri daha detaylı düşünmemizi sağlar, daha başarılı olmamızı sağlar. Ne zaman kaygı sizi başarısızlığa sürüklüyorsa o zaman problemin olduğunu düşünmeye başlamalısınız.

Örneğin önemli bir iş görüşmesinden veya sınavdan veya bir toplantıdan önce neler olacağınız düşünmekten, nasıl gideceğiniz düşünmekten uyuyamıyorsak, diğer işlerimize konsantre olamıyorsak ve bunun onucunda da o çok kaygılandığımız işe sırf çok fazla düşündüğümüz için başarısız olabiliriz.

Bunun yanı sıra eğer bir şey hakkında kaygılandığınız zaman sadece zihinsel değil aynı zamanda bedensel de sinyaller alıyorsanız o zaman kaygının biraz daha ileri boyutlarına ulaşmışsınız demektir. Kaslar kasılmaya başlar, uykular azalmaya başlar, kaygı meydana geldiğinde bazı kişilerde sıcaklama, kalp atışlarında hızlanma, konuşma da zorluk çekme, ifade etme zorluğu, kaşıntı gibi durumlar da meydana gelmektedir.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!