Hipermetrop rahatsızlığı yakını görememe olarak tanımlanabilir.Göz kasları, görme esnasında harcadığı efordan kaynaklı baş ağrısına sebep verebilir ve görsel yorgunluk hissi oluşabilir kişide.Hipermetrop 30 yaş ve üzerinde her 2 kişinin 1’nde oluşma ihtimali olan bir rahatsızlıktır. Bilimsel adı Yunanca’dan gelmektedir.
Hipermetrop Nedenleri
Hipermetrop genetik sebeplerden de ortaya çıkabilmektedir.Doğum sonrası bebeklikten itibaren başlayabilir.Tüm bebekler doğduktan sonra aslında hipermetrop olarak dünyaya gelir.Sonradan bebeklerde hipermetrop kaybolur ya da kalıcı olur. Büyüklerde 45 yaş sonrasında hipermetrop olma olasılığı artmaktadır.Çünkü göz kasları ve doku yaşlanmakta ve değişmektedir.Daha kötüsünün olmaması için (baş ağrısı ve gözün hızlı yorulması) özel gözlük kullanılmalı ve cerrahi tedavi için doktora başvurulmalıdır.
Hipermetrop zayıf , orta ve yüksek olarak 3’e ayrılmaktadır.Zayıf +2 ‘ye kadar artmaktadır.Orta olanlar +5’ e kadar olurken , yüksek olanlar +5’den sonrasını kapsamaktadır.
Hipermetrop Tedavisi
Hipermetrop belirtisi doktor kontrolü ile kolayca açığa çıkabilir.Hipermetrop iyileştirmek için: ultrasonik terapi, elektriksel simülasyon, gözlük-masaj aletleri, vakum masaj vb bazı durumlarda ameliyatsiz gözler iyileşebilmektedir.
Çocuklardaki +3 hipermetropu düzeltmek için çocukların sürekli gözlük kullanımı gerekmektedir.Şaşılık riski ortadan kalktığında 6-7 yıl sonra gözlük bırakılabilmektedir.TV izlerken , bilgisayar kullanırken özel gözlük kullanılmalı.Gözler bu tip aktiviteler esnasında dinlendirilmelidir.18 yaşından sonra lazer tedavisi mümkün olabilir. Bir doktora mutlaka başvurulmalıdır.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!