Hangi Ayda Hangi Hastalık Artıyor?

 Hangi Ayda Hangi Hastalık Artıyor?

Hangi Ayda Hangi Hastalık Artıyor?

Zürih Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Liverpool Walton Centre gibi önemli sağlık kuruluşlarının bugüne kadar yaptığı araştırmalarda ve bu araştırmaların sonuçlarını inceleyen İngiliz Doktor Roger Dobson, sizler için ay ay sağlık rehberi hazırladı. Bu sağlık rehberine göre aylar sağlık durumunuzu etkiliyor.

Ocak: Kış aylarından biri olan Ocak ayında, kalp krizi ile doğrudan orantılı olan ve kanda bulunan kötü kolesterol yağları artıyor. Bu artışın sebebi henüz belirlenemese de, yaz aylarında insanların daha fazla hareket etmesine bağlanıyor. Kış ayları bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu dönemler olarak kabul edildiğinden, en fazla ölüm oranı ocak ayında yaşanıyor.

Şubat: Soğuk hava dokuları daha hassas bir hale getirir. Buna bağlı olarak retina yırtılması yaşanabilir. Bu oran %40’ları bulur. Eğer bu sorunu tedavi ettirmezseniz, kalıcı görme kaybı yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra şubat ayında erkekte sperm sayısının arttığı gözlenmiştir.

Hangi Ayda Hangi Hastalık Artıyor?

Mart: Güneşin az olması sebebi ile bağışıklık sistemi zayıflar. Buna bağlı olarak mart ayında vücudunuzda çok fazla uçuk çıkabilir. Fakat ameliyat için en uygun dönemdir. Kalp ve kanser ameliyatlarında hayatta kalma oranının en yüksek olduğu dönem olarak kabul edilir.

Nisan: Vücut saati ve beyinde salgılanan hormon dengelerinin değişmesi sonucunda, bu ay da kronik baş ağrılarının sık sık yaşandığı tespit edilmiştir.

Mayıs: Bahar ayı olan mayıs da pek çok değişim yaşanır. Bu değişimlerden en sık rastlananı, kabızlık, ishal gibi bazı bağırsak rahatsızlıklarıdır. Bunun yanı sıra doku sertleşmesi de olabilir.

Haziran: Şimdiye kadar mevsim değişikliklerinin olumsuz yönlerini konuştuk. Fakat olumlu yönleri de var. Bu ayda güneşten fazlaca alınan D vitamini, tansiyonun düşük olmasına neden oluyor.

Hangi Ayda Hangi Hastalık Artıyor?Temmuz: Bu ay da daha çok apandisit vakaları görülür. Bunun yanı sıra bacak ülseri de sık yaşanan sorunlar arasındadır.

Ağustos: Güneşten alınan D vitamini en çok bu ayda alınır. Prostat hastalıkları için savaşan antijenlerin bu ayda oldukça yüksek seviyeye oluşur.

Eylül: Çocuklarda okula dönüş ile birlikte astım rahatsızlığının en fazla görüldüğü ay olarak kabul edilir. Bu nedenle çocuklarına dikkat edin.

Ekim: Mide ülseri ağustos dibe vurur. Fakat ekim ayında zirveye ulaşır. Aynı zamanda kireçlenme sorunu da ekim ayında iki katına çıkar.

Aralık: Eğer hamileyseniz bu ayda erken doğum riski, astım, yüksek tansiyon gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aynı zamanda öksürük de aralık ayında fazlalaşır.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!