Grip ve Soğuk Algınlığı İçin Doğal Tedavi
Değişen hava sıcaklıkları sebebiyle ya da başka nedenlerden dolayı oluşan grip ya da soğuk algınlığı hastalığına virüsler neden olmaktadır.
Grip ve Soğuk Algınlığı Tedavisi
Soğuk algınlığı ve grip bir virüs hastalığıdır. Grip ve soğuk algınlığı virüslerin sebep olduğu bir hastalık olduğundan, virüslerin tedavisi antibiyotiklerle tedavi edilemez. Grip bazen tedavi edilse de, soğuk algınlığı ve ya nezlenin tedavisi tartışılmaktadır.
Soğuk algınlığı ve grip için en etkili tedavi yolu, Afrika Sardunyası’nın kökündeki sıvıdır.
Değişen Hava Sıcaklığı Çocuk Sağlığını Nasıl Etkiler?
Hava ısısındaki değişimler, mevsim değişikliğine bağlı olarak yaşanır. Havada oluşan ısı değişimleri nedeniyle, soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklar da artış meydana gelir. Bu artışın sebebi yaz aylarında görülmeyen virüslerin kış aylarında havaların soğuması ile birlikte artış göstermesidir.
Nezle ve Soğuk Algınlığı Aynı Hastalık mıdır?
Soğuk algınlığı ve nezle aynı anlamda kullanılır. Çoğu insan üşüdükten sonra hasta oldukları yönünde ön yargılı düşünürler. Aslında üşüyen insan hasta olmaz. Günümüzde 200’den fazla virüsün nezle veya soğuk algınlığına yol açmaktadır. Bu virüsler arasında en sık rastlananı ‘Rino’ virüsüdür. Bu Yunanca da ‘burun’ anlamına gelmektedir. Aynı şekilde nezle ismi de burundan gelmektedir.
Soğuk Algınlığı ve Nezle de Ortaya Çıkan Bazı Belirtiler:
Boğazda kaşıntı
Boğazda ağrı
Burun akıntısı
Hapşırık
Bazen öksürük
Burun tıkanıklığı gibi belirtiler hastalıkla birlikte kendini gösterir.
Soğuk algınlığı veya nezle boğaz bölgesinde ve burun da lokalize hastalık şeklinde bazı bulgular ile kendisini göstermeye başlar.
Grip ve Nezle Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?
Az önce nezlede ki bulgulardan bahsetmiştik. Bu bulguların yanı sıra grip hastalığında kas ağrısı, baş ağrısı, eklem ağrıları görülür. Gribin bir başka adı da ‘Paçavra Hastalığıdır’. Kişi parmağını oynatamayacak kadar hastadır. Bu nedenle kişi işe dahi gidemeyebilir. Soğuk algınlığı ve nezle de kişi hastalığı ayakta geçirirken, grip hastalığı virüsten kaynaklandığı için kişi işe bile gidemeyebilir. Nezle ve grip arasındaki en büyük fark budur. Nezle olan kişi de sadece burun ve bölgesinde oluşan rahatsızlıklar gripte tüm vücudu etkiler. Bunun la birlikte 30 – 40 derece ateş görülür.
Bu iki hastalığında tedavisi birbirinden farklıdır. Gribin tedavisi mümkün olurken, nezle ve soğuk algınlığının tedavisi tartışılır. Yalnız bu iki hastalığında tedavisi antibiyotiklerle sağlanamaz. Çünkü antibiyotikler bakterileri yok eder, virüsler de pek işe yaramaz.
Nezle Nasıl Tedavi Edilmelidir?
Bu vakalar da tedavi, hastalığın bulgusuna göre yapılmaktadır. Öksürükte şurup kullanımı, burun tıkanıklığında damla ve çocuklarda oluşan ateş için ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir. Ama en etkili tedavi yöntemi ise Afrika Sardunyası’nın kökünden elde edilen bir sıvıdır.
Grip ve Nezle Olmamak için Yapmanız Gerekenler
Öncelikli yapmanız gerekenler bağışıklık sisteminizi güçlendirmek.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için D vitamini takviyesi yapılmalıdır.
Bunun yanı sıra C vitamini de almalısınız. Limon, portakal, mandalina, yeşil sebze, meyve tüketmelisiniz.
Daha çok demir almalı, kırmızı et, yumurta, bakliyat, tavuk, balık, protein, amino asit tüketilmeli.
Günlük yaşamınızda düzenli bir uyku zamanına sahip olmalısınız.
Az stresli bir yaşam sürdürmelisiniz.
Salep, kefir, yoğurt da probiyotik içeren yiyecekler olduğundan bağırsaklarınızın da gücünü arttırır.
Grip veya Nezle Doğal Tedavi Yöntemleri
Kendinize çok dikkat ettiniz ve az önce yukarıda belirttiğimiz şeyleri yaptınız ama yine de grip ya da nezle oldunuz? O halde ne yapmalısınız?
Evde bol bol istirahat etmelisiniz.
Gün içerisinde 3-4 bardak adaçayı ve ıhlamuru karıştırıp içmelisiniz.
Kendinizi sıcak tutmaya özen gösterin.
Öğlen ve akşam aksatmadan tavuk suyu çorbası içmeye özen gösterin.
Adaçayını kaynatın ve soğuyunca sık sık gargara yapınız.
Nezle ve grip olduğunuzda sambucus özleri veya pelargonium ekstrelerinden yararlanabilirsiniz.
Bu bitki özlerini eczanelerden bulabilirsiniz. Unutmayınız antibiyotiklerin bu hastalıklar da çok fazla etkisi olmaz. Bu sebepten bol bol istirahat ederek, bitki çayları tüketin. Bol bol su içemeye de özen gösterin.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!