Göz Rengi Değiştirme Ameliyatı

 Göz Rengi Değiştirme Ameliyatı

Göz Rengi Değiştirme Ameliyatı

Çağımızda oftalmoloji çok gelişmiş durumda ve gelişmeye de devam ediyor. Yeni cerrahi teknikler, göz hastalıklarını düzeltmek için çok çeşitlidir. Çoğu kimseler duymamış olabilir, bu tarz göz ameliyatı tekniklerini. Son zamanlarda ortaya çıkan kozmetik cerrahi, örneğin göz rengi değiştirici olması bakımından çok gelişmiş durumdadır.

Şu anda geliştirilen iki göz rengi değiştirme ameliyatı (cerrahi teknoloji) gözün rengini değiştirmek için vardır. Bunlardan birisi 2006 yılından beri uygulanmaktadır. İkincisi yeni geldi. Şimdi ikisinide bakalım.

Suni iris
Suni iris implantasyonu patentini Delari Alberto Kan isimli uzman tarafından göz rengi ameliyatı yapmak için aldı. Yöntem olarak mikrocerrahi yapılır. Ameliyat yapmaya başlamadan önce gözlere ilaç damlatılır sonradan dört delik neşter ile kenarlarda açılır. Daha sonra delikten suni iris, doğal iris üstüne konur.Doktor her şeyi kontrol eder. Ama böyle ameliyat sadece Panama’ da yapılır, sadece bu doktor bu ameliyatı yapar. Patent süresi sadece 2023 yılında bitecek.

Lazer ile göz rengi değiştirme ameliyatı
ABD’de Dr Greg Homer tarafından keşfedildi, ancak şimdilerde test aşamasındadır. Lazerle melanin moleküllerlerini silinir, yavaş yavaş bütün iriste. Sadece kahverengi gözlü kişilerde bu ameliyat yapılabilinir.Mavi, açık mavi ya da gri renk olması için. Ancak doktora göre gözler çok açık gök gibi mavi renkli olur bu göz rengi değiştirme ameliyatı yapılırsa. Ameliyattan sonra melanin organizmadan gider. Yeniden kahverengi gözlere geri dönüş olmaz. Göz rengi değiştirme ameliyatı yapmak için kişi de çok fazla istek olmalıdır.

İpucu: Eğer göz rengi değiştirmek istiyorsanız, o zaman birinci yöntemi seçin. Çünkü bu ameliyat 2006 dan beri yapılıyor, doktor tecrübeli, aynı zamanda implatasyon iris sonradan çıkartılabilir. İkinci Göz rengi değiştirme ameliyatı lazerle olduğundan gözleri yakabilir ve bu yöntem hala araştırma aşamasında.Bu iki göz rengi değiştirme ameliyatı da doktorlar tarafından tehlikeli bulunmasa da , mutlaka riskli olduğu gerçeğinde hepsinin hem fikir olduğunu unutmamak gerekir.Eğer bu tarz göz rengi değiştirme ameliyatı yapmaya kararlıysanız mutlaka önce bir göz doktorunu ziyaret edin.

Doğal göz rengi oluşumu
Her şeyi vücudumuzda düzenleyen DNA’dır, göz rengi oluşumunu da DNA kodu yapar. Bundan dolayı göz rengi genden gelir. Gen melanin oluşmasını etkiliyor.

İris

İris pigmenti, kadının hamile döneminde oluşmaya başlar ve 6 aya kadar oluşmaya devam eder. Sık sık yeni doğan bebeklerin gözleri açık mavi renkte olur, 6 aya gelince gözlerin başka rengi oluşabilir, o renk hayat boyunca kalır. Göz rengi, iris iç katmanın yoğunluğundan ve ışık saçılmasından oluşur. İrisin iç tabakası herkesin (istisna albino) siyah olur melaninden dolayı. O yansıtmak için tasarlanmıştır ve absorbe olan ışığın geçmesi için gereklidir.Gözler optik sistemden gözün siyah noktasından geçer, bu net bir resim görmek için lazım olan şeydir. Buna karşılık, yansıyan ışık iristen geriye geçer ve ışık saçılması olur, bu renkler ve tonları oluşturur, özellikle melanin düşük olunca.İris , göze rengini veren katmandır.İris sayesinde gözlerin rengi mavi,yeşil vs olur.İrisin göz rengi değiştirici özelliği vardır demek yanlış olmaz.Fakat bu göz rengi değiştirici olma hali kalıcılık esasına dayanır.

 

iris

Göz Renkleri

•Mavi, Açık Mavi Ve Gri: Pigmentasyon eksikliğinden olur ve böyle renklerin oluşumunu sadece doku iris içi yoğunluğu etkiler.Buna göre göz renkleri mavi yoğunluklu olmalı en düşük ve gri için en yüksek yoğunluk gerekmektedir.
•Mor:Göz renkleri mor olanlarda sadece albino bulunan kişilerde olur, onların iris pigmenti sadece dışta değil , içte de vardır.
•Yeşil:Karakterize olarak küçük bir miktarda melanin vardır, saçılma etkisi oluşturur yeşil renk;
•Sarı : Oluşan renk benzer yeşil gözler gibi, ama bol melanin olur göz renkleri;
•Bataklık rengi : Kahverengi melanin mavi veya açık mavi karışık olunca böyle renk olur,
•Esmer kahverengi : Karakterize olarak bol bol melanin olur.
•Siyah : En güçlü pigmentasyonlu, çok az ışık yansıtır.
Bazı kişilerin göz renkleri farklı olur, ona heterokromi denir.

göz renkleri

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (1)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

Hakan 6 sene önce

Rendevu nasıl alabiliriz