Dudak Dolgusu Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlış
Dudak dolgusu, son yıllarda en çok ilgi gören estetik uygulamaların başında geliyor. Hem ilerleyen yaşla birlikte mimik hareketlerinin neden olduğu kırışıklıkların önüne geçmek hem de dudaklara hacimli bir görünüm kazandırmak için yaptırılan dudak dolgusu, giderek daha fazla kadın tarafından tercih ediliyor.

Dudak Dolgusu
Dudak dolgusu uygulamasında üst ve alt dudakların birleştiği noktalara dermal dolgu enjeksiyonlarıyla dudak hacmi kazandırılıyor ve kontür oluşturuluyor. Uygulama esnasında burun, dudak ve çene yapısının uyumlarının bozulmamasını sağlamak büyük önem taşıyor. Bu yüzden bütün estetik işlemlerde olduğu gibi dudak dolgusu uygulamasının da işinin uzmanı bir doktor tarafından yapılması gerekiyor. Peki dudak dolgusu hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Bunlara bir göz atalım:
”Dudak dolgusu yapay bir görünüm kazandırıyor”
Yapay dolgular ve dudak implantları, dudaklara sahte bir görünüm katmaktadır. Dudak dolgusu işleminin dozunda uygulanacak dermal dolgularla yapılması, doğal görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Bu işlemlerde enjeksiyon miktarı standart olmayıp, profesyonel kişiler tarafından kişiye özel ayarlanmaktadır.
”Dudak dolgusunun yan etkileri vardır”
Her dudak dolgusu işleminin yan etkisini olduğunu düşünmek, yanlış bir düşüncedir. İşlem sonrasından kişiden kişiye bağlı olmakla birlikte kızarıklık, hafif morarma ve şişlik gibi yan etkiler görülebilir. Fakat görülen bu etkiler, uygulama sonrası 1-2 gün içerisinde geçer ve herhangi bir risk oluşturmaz.
”Dudak dolgusu ağrılı bir işlemdir”
Teknolojinin gelişmesi, dudak dolgusu enjeksiyonları sırasında yaşanabilecek ağrı ve acıyı ortadan kaldırmaktadır. Dudak dolgusu için kullanılan malzemeler, lokal anesteniz içeriğine sahiptir ve bunun haricinde krem şeklinde lokal anestezi de uygulanmaktadır.
”Dudak dolgusu kalıcıdır, geri dönüşü yoktur”
Dudak dolgusu işleminde kullanılan dermal malzemelerin kalıcılığı yoktur. Bu malzemeler kişinin fiziksel özelliklerine, yaşam alışkanlıklarına ve dış faktörlere bağlı olarak zamanla vücut tarafından emilmektedir. Dudak dolgusu işlemi, 8-10 ay arasında kalıcılığını korumaktadır.
”Dudak dolgusu işlemi uzun sürer”
Dolgu konusunda uzman bir doktor tarafından uygulanan işlem, 10-15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır. İşleme başlamadan önce uygulama yapılacak olan noktalara krem ile lokal anestezi uygulanır ve ortalama 15 dakika sonra işleme başlanır.
”İşlem sonrasında birkaç gün sıvı ile beslenmek gerekir”
Dudak işlemi sonrasında herhangi bir istirahat süresi gerekli değildir. Kişi, bu işlemi gün arasında dahi yaptırıp, normal yaşamına geri dönebilmektedir. Sadece işlem sonrasında 1-2 saat kadar sıcak içecek tüketilmesi önerilmemektedir. Bu durum lokal ödem oluşmaması içindir.
”Dudak dolgusunu sadece kadınlar yaptırır”
Günümüzde birçok medikal estetik uygulamasında olduğu gibi dudak dolgusu da erkekler tarafından yaptırılabilmektedir. Yaşlandıkça elastikiyetini yitiren cilt yapısı, hem kadınlar hem de erkekler için geçerli bir durumdur. Dudak dolgusu işleminde herhangi bir cinsiyet ayrımı yoktur ve erkek tarafından da yaptırılmaktadır.
”İşlem anca birkaç hafta sonra kendini gösterir”
Dudak dolgusu, uygulandığı andan itibaren sonuç vermeye başlamaktadır. İşlemin dudaklarda kendini göstermesi için haftalarca beklemeye gerek yoktur. İşlem sonrasında oluşabilecek ödem, soğuk kompres ile kısa sürede geçmekte ve dudak ideal hacmine kavuşmaktadır.
”Dudak dolgusunun dudak şekillendirilmesine herhangi bir katkısı yoktur”
Dudak dolgusu işlemi ile dudak şekillendirmesinde doktorun rolü büyüktür. Doğru kişiler tarafından, doğru enjeksiyon teknikleri ile yapılmış işlemler sonrasında kişiye özel dudak tasarımları ortaya çıkabilmektedir.
”Dermal dolgu ile ağız çevresi botoksu aynı etkiyi yaratır”
Botoks ve dudak dolgusu arasında farklılıklar bulunmaktadır. Botoks ile mimik hareketleriyle oluşan kırışıklıklar silinmektedir. Dudak dolgusu ise kırışıklıkları doldurmakta ve dudaklara hacim vermektedir.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!