Sertleşmiş diş plağı diş yüzeyinde oluşur.Diş yüzeyinde oluşan bu taşlar dişler için ciddi sorunlara neden olur.Oldukça koyulaşan diş taşlarına gıda artıkları , ölü hücreler , bakteri , tuz ,şeker neden olmaktadır. Şekerli çay içenlerin ,dişlerini suyla çalkalaması önerilir.
Ortaya Çıkma Nedenleri
Yemekten sonra oluşan gıda artıkları , bakteri ve mukus gibi yapışan bazı maddeler nedeniyle diş taşları oluşmaktadır.Dişleri fırçalamama ya da düzensiz fırçalama , dişlere gerekli özenin gösterilmemesi ve bakımının ihmal edilmesi diş taşlarının çıkmasına vesile olmaktadır. Diş taşları dişlerin güzel görünümünün perdelenmesi açısından da bireyin sorun yaşamasının nedenlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
• Yemeğin çiğnenmesi esnasında ağzımızın yalnızca sağ ya da sol yanının sürekli kullanılması
• Dişlerin yanlış fırçalanması ya da hiç fırçalanmaması
• Dişlere kolayca yapışabilen yumuşak gıdalar
• Düşük kaliteli diş fırçaları ve diş macunlarının kullanılması
• Şekerli yiyecekler
Diş Taşı Oluşumunun Belirtileri Nelerdir
Diş taşı oluşumunun belirtileri arasında çok fazla neden gösterilebilinir.Ağız kokusu bunların başında gelir.Diş taşları , ağızda kötü kokulara neden olarak kişiyi ve karşısındakini oldukça rahatsız edebilecek seviyeye ulaşabilmektedir.Diş etlerinde ve dişte ortaya çıkan kanama da bunlardan biridir.Sigara kullanımının da sonuçları arasında gösterildiği diş etlerindeki çekilme işlemi belirtiler arasındaki bulgulardandır.
Diş Taşı Oluşumunu Engelleme Yolları
Diş taşı oluşumunu engellemenin en önemli yollarından biri dişlerin düzenli fırçalanmasıdır. Fırçalama eyleminin kaliteli diş fırçası ve macunu ile yapılması sorunun giderilmesi ya da hiç bununla karşılaşılmaması açısından elzemdir.
Doğal tedavi önerisi olarak binbir derde deva ceviz kullanılabilmektedir.4-5 adet ceviz kabuğunun diş taşlarının oluşumunu engellemesi için , suda kaynatılarak ;dişlerin ,diş fırçası vasıtası ile diş macunu kullanıldığı şekliyle yapar gibi fırçalanıp temizlenmesi gerekir.Tek fark macun yerine ceviz kabuğu ile kaynatılmış olan suyun kullanılmasıdır. Bu metot sayesinde doğal yöntemlerden biri kullanılmış olmaktadır. Fakat yine de diş hekimine başvurulmalı ve diş hekiminin önerdiği şekilde tedavi edilmesi gerekliliği unutulmamalıdır.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!