Diş İmplant Fiyatları 2019

 Diş İmplant Fiyatları 2019

Diş implant uygulaması yaptırmak isteyenler, bu konuda fiyat araştırmasına girmektedir. 2019 diş implant fiyatları ile beraber bu uygulama hakkında geniş bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Diş implantları alt ya da üst çeneye kök koymanın bir yöntemidir. İmplantlar bir diş kök gibi oluyor, implant üstüne sonradan kron veya protezler yüklenir, aynı sırada diğer sağlıklı dişlere zarar vermez. İstatistiklere göre eksik diş sorunu bir çok insanda vardır. 30 – 40 yaşında 1-2 diş kaybolur, 50 yaşından sonra 4 diş kaybı yaşanır, daha zor durumda hastaların %25’i 60 yaşından sonra arka dişleri kaybeder.

Diş İmplantları Protez Tercih Meselesi

Hastalar çoğu zaman düşünüyorlar hangi yöntemi seçmeli: protez mi ya da implantasyon mu? Unutulmamalıdır ki eksik diş alanlarında kemik küçük olmaya başlar, sonunda da atrofi çıkar.

Hiçbir diş protez 100% diş problemlerini çözmez bu nedenle diş implantı taktırmak daha iyidir. Diş uzmanlarına göre diş implantları sonsuza kadar dayanıklı olabilir. İstatistikleri göre kişilerin sadece %1’nde implant uyumsuzluk sorunu çıkıyor. 4 yıl implantasyon yaptıktan sonra bütün problemler tamamen unutuluyor.

İmplantasyon İçin Seçenekler

İmplantoloji bugünlerde çok gelişmiş döneminde. Çene implantları için çok çeşitli yöntemler vardır:

Geleneksel Diş İmplantları

Bazal implantasyon

Bazal implantasyonda dişin olmadığı alanda kemik atrofi olunca onu değiştirmeye gerek olmaz.Prosedürlerden 3-4 gün sonra implant konulur. Ancak bazal implantasyon iyi yöntem olsa bile de çoğu doktorlar klasik yöntemi daha çok tercih ediyorlar. Çünkü bu geleneksel diş implantlarını yapmaya 1960′ lı yıllarda başlanmıştır.Bu yüzden tercih edilmektedir.Geniş ve pratik olarak uygulanması, başarılı ve güvenli bir yöntem olarak öne çıkmasını sağlamaktadır. Modern implantoloji çoğu insanları mutlu ediyor. Çünkü yeniden insan dişlere kavuşmuş oluyor.

İmplantasyon Yapmayı Gerektiren Durumlar

Bir – iki diş yokken;
Bütün dişler yokken;
Protezden kişi kusuyor,( protez uygun değil), o zaman implant iyidir.
Diş İmplantlarının Yasak Olduğu Durumlar
Kan dolaşım sistemi hastalıkları;
Sinir sistem bozuklukları; bağışıklık sistemi patolojisi;
Tümör;
Tüberküloz;
Diyabet tip 1;
Sistemik bağ dokusu hastalıkları (skleroderma, romatoid artrit ve romatizmal süreci, vb.);
Müköz membranlar, hastalık (kronik stomatit, pemfigus, lupus eritematozus vb.).
Gingivitis etyoloji;
Periodontitis;
Atrofi,
Bruksizm;
Gebelik;
Kötü alışkanlıklar (sigara, uyuşturucu bağımlılığı, alkolizm).
22 yaşına kadar insanlar implant yaptırmıyorlar.Diş implantlarını başarılı bir şekilde yaptırınca kişi sonradan hiçbir problem yaşamaz.

Diş İmplantlarının Avantajları

Dental diş implantları, en ilerici kayıp diş kurtarma üniteleridir. Kemik kaybı sorunu olmuyor ama protez yaptıran kişilerde ortaya çıkabiliyor. İmplant, kemik kaybı riskini azaltır çene dayanıklı olur. Diş implantları 25 yıl garantili olabilmektedir. Yüklü implantlar kesinlikle güvenli, hiçbir diksiyon deforme olmuyor. Kalieli implant dişleri ,doğal diş gibi görünür.

İmplantasyon İşlemi İki Aşamadan Oluşur

Önce doktor muayene eder. Ağız hastalıkları varsa önce onlar çözülür, diş iyice fırçalanır. Cerrah işlemleri yapmaya başlayınca implantı kemik dokusuna yükler. Diş etleri özel araçla kesik yapılır oraya implant yerleştirilir; sonradan doktor dikiş atar. Diş implantları yapılan yere solüsyonu sulama yapılır kemiğin aşırı ısınmasını önlemek için. 10 veya daha fazla günden sonra dikişleri doktor çıkartır hastanın durumuna bağlı olarak. Çene ve implant uyumu 3 – 6 ay kadar sürebilir sonra ikinci aşamaya geçilir. Bu işlem zor değildir, vida ile doktor diş etlerini açar. Bir hafta sonra düzelmeye başlar normal diş çekimi yapılmış gibi.

İmplanta bir diş yüklemesi 30-40 dakika sürüyor, prosedür lokal anestezi ile uygulanır, ikinci aşamada (diş eti açması) yarım saat sürer. Kişi metalık kron yada başka malzemeden kendi tercih eder.

implantasyon

 

Zararlı Olmasının Nedenleri

İki kategoriye ayrılabilir:
-Doğal sonuçları;
-Enfeksiyon geçtiği için.

Doğal şekilde: anestezi etkisi bitince ya da ameliyattan sonra birkaç gün acı hissetmek (ağrı kesici ilaçlarını doktor tavsiye eder);
Ödem birkaç saat ya da birkaç gün (soğuk kompres kaldırılabilir);
Ateş artması ( 3 gün sürünce doktora gitmeli);
Küçük bir kanama ilk günleri norm olarak kabul edilir.
Eğer doktor sürekli hastayı takip ederse kişinin iyileşmesi doğru şekilde gerçekleşir.

Diş İmplantı Bakımı

Eğer diş implantları güvenli bir şekilde tamamlanmışsa bile de, yine doktora muayene olmalı. 1, 3 ve 7 ay tamamlandıktan sonra doktora implanları göstermeli. Muayene sırasında doktor iltihap var mı diye bakar kemiği de kontrol eder…

Diş İmplantlarının Fiyatı

Fiyat hastaların dişlerinin durumuna göre değişmektedir. Mesela kemik plastiği ortalama 800-3000 TL arasındadır.
Diş implantlarının anestezi ile beraber yapılması 2000-3000 TL arasındadır. Bir çok klinikde fiyatlar daha yüksektir. Dişleri muayene ettirmekte ayrı bir fiyattır.

Eğer bazı klinikler implant yapmak için ucuz fiyatlar verirse, demek ki onlar ucuz ve kalitesiz malzemeler kullanıyorlardır. Unutmamalı implant uzun süreli olsun diye pahalı olur.

SGK Diş İmplantı Tedavisini Karşılıyor mu

SGK tarafından karşılanması için işlemin uygulanmasının zorunlu olduğunun sağlık kurulu tarafından karara bağlanması neticesinde belirli bir ücrete kadar karşılanabilmektedir.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!