Dere Otu Neye İyi Gelir

 Dere Otu Neye İyi Gelir

Dere Otu Neye İyi Gelir

Dere otunun vatanı Asya’dır.Dere otu tek yıllık bir bitkidir ve ülkemizde de her bölgede yetişir.Sonbaharda toplanır ve ıtır kokulu bir bitkidir.Genellikle dere otu çiğ olarak tüketilir.Kahvaltılarda,yemeklerde,hamur işlerinde de kullanılır.

Dere Otu Faydaları

Dere oru magnezyum ve fosfor bakımından oldukça zengindir.Aynı zamanda da A ve C vitaminleri,kalsiyum,demir,çinko ve potasyum içerir.Bir tutam dere otunda,yetişkin bir insan için gereken C vitaminin 40’ı,A vitaminin de %43’ini karşılar.Vücutta oluşan ve oluşacak bir çok hastalığa iyi gelmektedir.Aynı zamanda kalori bakımından oldukça düşüktür,kilo vermek isteyen herkes gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Dere Otu İyi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

dere otuSindirim Sistemi:Bir çok hastalıkta olduğu gibi dereotu bitkisi,sindirim sistemi hastalıklarına da iyi gelmektedir.Özellikle mide krampları ve mide ağrıları için yararlı bir bitkidir.Gaz sorunu yaşayanlar için,hazmettirici özelliğe sahiptir.

Kolesterol:2008 yılında,denek hayvanları üzerinde yapılan bir araştırma da,dereotunun kolesterolü dengeleyerek düşürdüğü ve dengeyi koruduğu görülmüştür.Düzenli dereotu kullanımı sayesinde kolesterol normal seviyede kalacaktır.

Diyabet:Dereotunu günlük düzenli olarak bir tutam tüketilmesi sonucunda,kan şekeri dengede kalır.Tam anlamıyla şifalı bir bitki olan dereotunu,diyabet hastaları düzenli olarak kullanabilir.

Antimikrobiyal:Dereotunun bilinen bir özelliği de,vücutta mikrop üremesini engeller.

Antioksidan:Bu şifalı otun,bünyesinde barındırdığı maddeler sayesinde,vücutta bulunan,zararlı toksinlerin,vücuttan atılmasını sağlar.Özellikle sigara kullanan kişilerin,vücuduna verdiği tahribatı önleyerek,en aza indirme gibi etkilere sahiptir.

Anne Sütü:Dere otu sindirime faydalı olduğu kadar,idrar söktürücü özelliği de vardır.Anne sütünü de arttırıcı özelliğe sahiptir.

Dere Otunun İyi Gelen Diğer Özellikleri Nelerdir?

Dereotunu salatalarda kullanırsanız,salatanıza güzel bir aroma katar.

Dereotu sindirime iyi geldiği gibi bir de idrar söktürücü özelliği vardır.Tembelleşen metabolizmayı hızlandırmak için doğal bir ilaçtır.Özellikle hipotroidi hastalarının sabah aç karna bit tutat dereotu yemesi önerilir.Hipotroidi hastalarının metabolizması yavaş çalıştığı ya da hiç çalışmadığı için,dereotu bu dengeyi kuracak ve metabolizmanın çalışmasını sağlayacaktır.

Dereotunu bayanlar özel(adet) dönemlerinde kullanırsa,adet ağrılarının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Dereotu vücudun direncini ve gücünü arttırır.

Gözler içinde faydası büyüktür.Göz rahatsızlıklarına iyi gelir.

Uyuşturucu madde sonucunda oluşan zehirlenmelere karşı iyi gelir.

Dereotu hamilelik ve emzirme döneminde anneler tarafından kullanılabilir.

Bebeklerde rastlanan gaz problemlerine de iyi gelmektedir.

İshal için dereotu yenmesi önerilir.

Dereotu yüksek oranda kalsiyum içerir.Bunun için diş sağlığına ve kemik sağlığına iyi gelir.

Vücudun farklı bölgelerinde meydana gelen rahatsızlıklar,ağrılar,kramplara iyi gelir.

Ağızda çiğnenerek yenildiği takdirde,ağızda hijjen sağlar.

Uyku sorunu yaşayanlar için dereotunun çay olarak tüketilmesi gerekir.

Düzenli tüketilen dereotu sayesinde troid hastalıklarında düzelmeler görülmüştür.

Hapşırık,öksürük ve alerji için de dereotu önerilir.

Düzenli olarak tüketilen dereotu,kilo verilmesine yardımcı olur.Kilo vermek isteyenler,yemeğe başlamadan önce bir tutam dereotu tüketildiği zaman,iştah kapanır ve az yeme isteği ortaya çıkar.Bu sebeple diyet listelerinde dereotu mevcuttur.

Dere Otu Nasıl Kullanılır?

Dere otunun yaprağı kadar tohumu da insan sağlığı için oldukça önemlidir.Fakat tohumu,yapraklara göre daha acıdır.Dere otunun verdiği faydalardan yararlanabilmek için,mutlaka taze tüketilmesi gerekir.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!