Davranışlarınız Bebeğinizi Etkiliyor

 Davranışlarınız Bebeğinizi Etkiliyor

Davranışlarınız Bebeğinizi Etkiliyor

Ev de ya da dışarıda, bebeğinizle birlikte olduğunuz her an davranışlarınız, onu etkiliyor. Annenin bebekle çok fazla zaman geçirmesinden ötürü, anne rol modeldir. Ama babanın da bebek üzerinde etkisi çok fazladır. Aslında baba bebek için, bir kahramandır. Eve yiyecek getiren, evi yöneten, anneyi, kardeşleri ve kendisini koruyan bir kahraman!

 

Davranışlarınız Bebeğinizi Etkiliyor

Bebekleriniz gelişim döneminden itibaren anne kadar babanın da davranışları çok önemlidir.
Annelerin çocukları ile fazla vakit geçirmesi, baba özlemini doğuruyor. Anneyle geçirilen zamanla birlikte bebek de annenin tüm davranışlarından etkileniyor. Ama baba faktörü çok daha fazla etkiliyor. Eskiden baba denince sert, hep kızgın, anlayışsız, korkunç babaların aksine şimdi ki babalar daha sevecen, uysal, anlayışlı ve daha çok bebekleriyle, çocuklarıyla vakit geçiren babalar haline geldi. Birçok şeyin bilincinde olan günümüz babaları, bebeklerinin davranışlarından etkilendiğini düşünüp, ona göre hareket ediyorlar. Tüm babaların bu durumu göz önünde bulundurarak davranışlarınıza dikkat etmelisiniz.

Bebeklere Davranış

Bebeklere Davranış

Uzmanlar, anne karnındaki bebeğin, daha doğmadan sizi duyabildiğini, anlayabildiğini söylüyorlar. Şimdi ki bebekler çok şanslı. Bunu bilen anneler bebekleri daha anne karnındayken onlarla iletişime geçiyorlar. Anne ve babanın var ise evde ki kardeşlerin seslerini tanımaya, onlara tepki vermeye başlıyorlar. Bunu bilen anne ve babalar bebeklerinin doğduktan sonra ki dönemde de davranışlarına dikkat etmeye başlıyor.

Hamilelik döneminde annenin psikolojisi bebeği de etkiliyor. İyi bir hamilelik, mutlu anne ve bebek demek. İyi geçirilen hamileliğin sonrasında, doğan bebeğinde psikolojisi de düşünülmeli. Bebeğinize, aile ortamında vereceğiniz değer, ilgi, sevgi ve karşılığında alacağınız verim sizi mutlu edecek.

Dokuz ay boyunda anne karnında kalan bir bebek, daha çok annenin sesine, anneye alışır. Hamilelikten sonra acı ve ağrılarla bebeğini dünyaya getiren bir anne, babaya göre bebeğine karşı daha duyarlı, daha uysaldır. Bu sıkıntıları çekmeyen baba, durumu anlayamadığı için aile ortamında sıkıntılar çıkabiliyor.

 

Hamilelik Süresinde Babalara Öneriler

Anne karnındaki bebeğinizle biran önce tanışın. Küçük konuşmalar yaparak ilk tanışmayı gerçekleştirin ve daha sonra sık sık konuşun.

Bebeğiniz küçük diye ondan uzak durmayın. Canını acıtırım, düşürürüm, tutamam gibi düşünceleri kafanızdan uzaklaştırın. Onu hoplatın, zıplatın, oyunlar oynayın. Sizi tanımasına izin verin.

Hamilelik anneye özgü bir şey diye sorumluluklardan kaçmayın. Hamilelik konusunda bilgi edinin ve anneyle küçük sohbetler edin. Bu anneye verdiğiniz değeri gösterir.

Doğumdan sonraki dönemde bütün sorumlulukları anneye bırakmayın. Bebeğinizle zaman geçirin. Bunun içinde bazı sorumlulukları alın.

İyi bir baba olmak sizin elinizde. Bunun temelinde çocuğunuza duyacağınız karşılıksız sevgi yatıyor. Yanı sıra onu anlayabilme, bebeğinizle zaman geçirme, annenin sorumluluğunu azaltma, böylelikle annenin daha mutlu olmasını sağlamaktır. Çocuğunuz üzerinden ilerisi için hayaller kuruyorsanız, temelinde bunu siz oluşturmalısınız. Başarılı bir çocuk istiyorsanız, öncelikle çocuğunuza iyi bir rol model olmalısınız. İyi bir baba olmanın bir diğer şartı da, sabırdır. Bebeğinize sabır göstererek ona verdiğiniz değeri gösterin. Eğer davranışlarınıza hakim olamıyor iseniz, bir psikolojik danışmandan yardım alarak, bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!