Çocuklarda Kusmaya Ne İyi Gelir?

 Çocuklarda Kusmaya Ne İyi Gelir?

Çocuklarda Kusma

Çocuklarda kusma gibi sorunlar olabilir.Kısa zamanlı kusmalar için bazı şeyler önerilebilir.Ama uzun süren kusma sorunu için bir doktora gidip,sebebi araştırılmalıdır.

Çocuklarda Kusmaya Ne İyi Gelir?

Çocuklarda kusma,genelde ateşi olan çocuklar da kusma şikayetleri kendini gösterir.Böyle durumlarda bir hekime giderek,hekimin önerdiği şeyleri uygulamak gerekir.Kusma nedenleri,midenin besinleri kaldıramaması ya da hastalık sonucunda oluşur.Bunun yanı sıra kusma nedenleri arasında,mide üşütmesi,yediği gıdalardan dolayı mide bozulması ve ya mikrop olabilir.Bazı öneriler ile hafif ve arasıra oluşan kusmalar iyi olabilir.Yalnız çocuğunuz sürekli olarak kusuyor ise mutlaka bir doktora gitmelisiniz ve sebebini öğrenmelisiniz.

Kusan Çocuğa Evde Ne Yapılabilir?

Çocuk kusmaya başladıktan sonra,önemli ölçüde sıvı kaybetmeye başlayacaktır.Bu sebepten çocuğa bol bol su içirilmelidir.Su midede oluşan zararlı asitlerin,tesirsiz bir şekle gelmesini sağlar.Bebeğin uyumasını sağlamalısınız.Çocuğunuz uyuduğu zaman,midesi rahatlayacakve boşalmasına yardımcı olarak,kusmayı hafifletecektir.

Kusan bebeği,havadar ve ferah bir odaya almalısınız.Odanın hafif serin olmasına dikkat edin.
Çocuğunuza bu dönemde yağlı ve kızarmış gıdaları yedirmeyiniz.Süt ürünlerinde uzak durmasını sağlamalısınız.Midenin ılık ya da soğuk içecekler içinden hangisini kaldırıyor,bunu deneyerek öğrenebilirsiniz.Sıvıları ağır ağır içirmeye dikkat ediniz.bebeklerde kusmaya ne iyi gelir

Çocuklarda Kusmaya İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?

Türk Kahvesi:Özellikle bozulan mideyi bastırmak için,4-5 damla limon suyu ile bir çorba kaşığı Türk kahvesini karıştırarak,su ile çocuğunuza yutturmaya çalışın.Çocuğun mideyi rahatlatması ve bastırması için,bu yöntem işe yarayabilir.Çocuğunuza bu yöntemi gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.Kahve ve limon karışımının hiç bir zararı yoktur.

Nane Limon:Nane limonun mide yatıştırıcı özelliği vardır.Mide bulantısına ve kusmaya oldukça faydası vardır.Bu karışımı hazırlamak için;

Bir kabın içerisine 1 tane limonu doğrayınız ve üzerine bir yemek kaşığı kadar kuru naneyi ilave edin.Bir-iki su bardağı kadar suyu eleyin ve beş dakika kaynamaya bırakın.Bu süre sonunda,nane,-limon karışımını ocaktan alınız,suyunu süzün ve ılıdıktan sonra çocuğunuza içirin.Tatlandırıcı kullanabilirsiniz.Aralıklarla bu karışımı çocuğunuza içirin.

Bu yöntemlerin yanı sıra,bazı bitkiler de kusma şikayetlerine iyi gelir.Bu bitkileri şöyle sıralayabiliriz:

Melisa yaprağı

Biberiye

Limon çiçeği

Mentollü nane

Karabaş otu

Ihlamur

Oğul otu

Lavanta

Erik çiçeği

Kantaron çiçeği

Nane

Hazırlanışı;Kusma şikayeti olan çocuklarıza,bir su bardağı sıcak suyun içerisine,iki çay kaşığı melisa yaprağı ilave edin.Demlenmesi için on dakika kadar bekletin.Daha sonra süzün ve ılıdıktan sonra melisa çayını tüketebilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz şifalı bitkilerin hepsi kaynatılmalı ve daha sonra tüketilmelidir.İki su bardağı suyun içerisine,örneğin yarım çorba kaşığı kantaron yağı ilave edildikten sonra,yaklaşık 8 dakika kadar kaynatılır sonra süzün ve tatlandırarak çocuğuzun tüketmesini sağlayınız.Yukarıda belirtilen bitkileri,tek bitki olarak,aynı şekilde kaynatarak kusan çocuğunuza içirebilirsiniz.

Kusan Çocuğa Ne Verilmemelidir?

Kusan çocuğun midesi,kustuktan sonra yaklaşık bir saat kadar boş bırakılmalıdır.Bir saatin sonunda,çocuk su isterse,bir çay bardağı su verebilirsiniz.

Eğer çocuk içtiği suyu kusmaz ise,aynı miktarda suyu iki saat sonra verebilirsiniz.Belirli aralıklarla suyu kusmadıkça,çocuğa içirebilirsiniz.Bunun yanı sıra portakal suyu da içerebilirsiniz.

Eğer çocuğunuzun kusması tamamen kesilmiş ise,bisküvi,komposto,pirinç çorbası,elma ve yağsız süt içirebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen besinleri tüketen çocuklar,sürekli kusuyor ise,çocuğa yaklaşık iki saat boyunca bir şey vermemelisiniz.Eğer çocuğunuz durmadan kusuyor ve birşey yiyemiyorsa,mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (1)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!

Ali 6 sene önce

güzel içerik