Burundaki Siyah Noktalar için Maske

 Burundaki Siyah Noktalar için Maske

Burundaki Siyah Noktalar için Maske

Cildimiz nefes alan, matlaşan, kimi zaman ışıldayan, yaşayan, tazelenen, canlanan, bazen yıpranıp yorulan bir organizmadır. Siyah nokta oluşumu, ciltte zaman zaman, gözeneklerin ölü deri ve yağ ile dolmasıyla oluşur. Ciltte oluşan siyah noktaların asıl rengi, sarıdır. Siyah noktalar, iyi temizlenmediği takdirde, bakteri oluşumunu hızlandırır. Siyah noktalar, düzenli bir şekilde kremler, maskeler ve bantlar ile temizlenebilir.
Hemen hemen herkesin sorunu olan siyah noktalar, burunda da çirkin bir görüntüye sahip olur. Çoğu kişi burun da ya da ciltte bulunan siyah noktaları sıkarak, temizlemeye çalışır. Bu işlem biraz acılı bir işlemdir ve izler bırakabilir. İlk yapmanız gereken işlem sıcak bir havluyu, yüzünüzün üzerine koyun ve biraz bekleyin. Böylelikle gözenekleri açalım.

Cilt sorunu haline gelen siyah noktalar, en çok burun bölgesinde yoğunlaşır. Burunda var olan siyah noktaları, yok etmek zor olsa da mümkündür. Ancak burun bölgesindeki siyah noktalardan, düzenli olarak bakım yapar iseniz kurtulabilirsiniz. Düzenli cilt maskeleri, siyah nokta maskelerini uygulamayı keserseniz, siyah noktalar tekrar çoğalmaya başlayacaktır.

Sağlıklı ve iyi bir cilde sahip olmak için, cildinize de bakım yapmalısınız. Bu bakımı, doğal yöntemlerle yapmak ise hem cilt sorunlarından kurtulmanıza hem de iyi bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Düzenli cilt bakımı yapılmadı takdirde, kısa sürede cilt, siyah noktalar, yıpranmalar, pullanmalar, yağlanarak sivilcelerin oluşumu gerçekleşir. Yüz güzelliğiniz için, kozmetik bakım ürünleri ya da doğal cilt maskelerinizi düzenli olarak uygulamalısınız.

Siyah NoktaSiyah Noktalar için Kil Maskesi

Su

2 çorba kaşığı kil

1 tatlı kaşığı limon suyu

Cam bir kabın içerisine tüm malzemeleri ilave edelim ve krem kıvamına gelene kadar iyice karıştıralım. Bu hazır maskeyi, göz çevresi dışında tüm cildinize uygulayınız. Maskenin cildinizde kuruması için bekleyin ve daha sonra ılık su ile cildinizi durulayın. Gerek oldukça bu maskeyi uygulayarak, siyah noktalardan kurtulun.

Kahve ile Siyah Nokta Temizleme

1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağı ve Türk kahvesini temiz bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım. Siyah noktaların olduğu bölgeye sürelim. Yalnız göz çevresine bu maskeyi uygulamayınız. Maskenizi üç günde bir uygulayın. Daha sonra bir hafta ara verin ve tekrar uygulamaya başlayabilirsiniz. Düzenli olarak uygulayacağınız bu maske, siyah noktalardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Siyah Nokta Temizleme Kremi

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı bal

1 çay kaşığı kahve

Tüm malzemeleri, cam bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım. Krem kıvamına gelen karışımımızı, cildinize uygulayınız. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletin ve ılık su yardımı ile cildinizi temizleyiniz. Bu maskeyi her ihtiyaç duyduğunuzda uygulayabilirsiniz.

Eğer siyah noktalardan kurtulmak istiyorsanız, sabah uyandığınız zaman cildinize uygun sabunla yüzünüzü yıkayınız. Gece uyurken, cildinizin gözenekleri yağ ve ter ile dolabilir. Düzenli olarak peeling uygulayın, ama bundan önce gözeneklerin açılması için banyo yapmadan geçmeyin. Akşam ve sabah düzenli olarak cildinizi temizlemelisiniz. Böylelikle siyah noktalardan, kısa süre de kurtulabilirsiniz. Gündüz yapılan makyaj, kullanılan kozmetik ürünler, kremler gece yattığınız zaman cildinizdeki gözenekleri kapatır ve bunlar size siyah nokta olarak döner.

Siyah nokta için bazı kremleri kullanabilirsiniz. Siyah noktalardan kurtulmak için uygulayacağınız kremden önce, cildinizi ılık su ile yıkayınız. Daha sonra kremi cildinize sürün. Tüm gece cildinizde bekletin ve sabah yıkayınız.

Siyah noktalardan kurtulmanın bir başka yolu da siyah nokta bantları. Kısa zamanda siyah noktalardan kurtulabilmeniz için bu pratik bantları da kullanabilirsiniz. Bu bantlar ağda görevi gördüğünden, gözenekleri daha da genişletir ve iyi bir çözüm değildir, önerilmez.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!