Boyun Fıtığının Nedenleri

 Boyun Fıtığının Nedenleri

Yetişkin insanların hareket kabiliyetlerini kaybetmelerine neden olacak unsurlar hemen hemen herkeste kendini göstermektedir. Bu tür hareket kabiliyetinin ortadan kalkmasına neden olarak kendini gösteren hastalıklardan bir tanesi olarak da boyun fıtığı kendini gösterecektir. Boyun fıtığı rahatsızlığından müzdarip olan kişiler; bu sorunu cerrahi müdahale ya da fizik tedavi ile de sonlandırma imkanı ile karşı karşıya kalacaklardır. Yalnız tedavi yöntemlerinin yanı sıra boyun fıtığına sebep olacak faktörleri de inceleyerek; bu tür tercihleri ele almak da gerekecektir.

Hareket kabiliyetini engelleyen türden bir rahatsızlık olarak ön planda var olan boyun fıtığı; sertleşen disklerin yerinden kayması ya da disklerin arasına sinir sıkışması ile ortaya çıkan bir hastalık türüdür.

Boyun fıtığına sebebiyet veren nedenler arasında ilk olarak yaşlanmayı söyleyebiliriz. Yaşlanmaya bağlı olarak işlevini kısmen yitiren omurga disklerinin ağrı yapması sebebiyle fıtık rahatsızlığı ortaya çıkmaktadır. Yaşlanmanın yanı sıra genetik yatkınlık da boyun fıtığını tetikleyen sebepler arasındadır. Doğuştan kas zayıflığı ya da boynun fiziksel yapısı bu hastalığa etmen niteliğindedir.

Herhangi bir kaza ile karşı karşıya kalmasının yanı sıra herhangi bir darbe ile yaralanan kişilerde de boyun fıtığı gibi bir hareket bozukluğu gündeme gelebilir.

Bünyeyi fazlasıyla zorlama da fıtık sorununu ortaya çıkarabilir. Boynu aniden hareket ettirme, ıslak saçla dışarı çıkma, kütletme ve ağırlık kaldırma da fıtığa davetiye çıkaran unsurlar arasında varlık gösteren sebepler listesinde yer almaktadır.

Bu tür faktörler dahilinde bel fıtığı ya da boyun fıtığı sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler; kısa bir zaman dilimi içerisinde ortopedi alanında uzman olan doktorlara yönelerek; gerekli muayene sürecine ulaşmalıdır. Böylelikle gerek fiziki tedavi gerekse de cerrahi müdahale ile var olan sorun ortadan kaldırılacaktır.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!