Bebek ve Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Kontrol Altına Alınır?

 Bebek ve Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Bebek ve Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Bebek ve çocuklar da yüksek ateş oldukça sık karşılanan bir durumdur. Anne ve baba panik olarak hemen ateş düşürücüye sarılırlar. Fakat ateş çok fazla yükselmedikçe ateş düşürücü kullanmakta doğru değildir. Onun yerine yüksek ateş durumunda bir doktora başvurmak en doğrusudur. Hafif ateş durumunda evde neler yapılabilir, yüksek ateş nasıl kontrol altına alınabilir, yazımızda bunlardan bahsedeceğiz.

Bebek ve Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Bebeklerde ve çocuklar da yüksek ateş durumu, anne ve babaları ciddi anlamda endişelendirir. Yüksek ateş müdahale edilmediği durumlarda ciddi sorunlar yaratabilir. Bazen de önemli hastalıkların belirtisi olabilir. Bu sebeple ateş nasıl düşürüleceği ve gerekli durumlarda hemen doktora gidilmesi gerekebilir. Çocuklarda ve bebeklerde her ateşin yükselmesi panik yapılması anlamına gelmez.cocuklarda yüksek ateş Fakat 39 dereceyi geçen ateş doktora gidilmesi gerekir. Bebeklerde ateşe neden olan durumun araştırılması ve sonrasında tedavisi için mutlaka hastaneye gidilmelidir.

Ateş için kritik süreç 3 gün olarak belirlenir. Çocuklarda yüksek ateş derecesi ve süresi olarak ve yanında çocuğun genel durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Çocuğun beslenmesi iyi, ateşi ise 38.5 derecenin altında ise, evde semptomatik ateş tedavisi ile üç gün boyunca izlenebilir. Eğer yüksek ateş üç günü geçiyor ise, hemen bir doktora başvurmalısınız.

Çocuklarda Yüksek Ateşe Karşı Alınabilecek İlk 5 Önlem Nedir?

cocuklarda yüksek ateşYüksek ateşi olan çocuğun kıyafetlerine dikkat etmelisiniz. 38.5 derece hafif ateşli çocuğunuzun üzerindeki kıyafetleri çıkarın ve ince, bol kıyafetler giydirin.

Ateşli çocukların sıvı alımına dikkat etmelisiniz. Bol miktarda sulu gıdalar ve su almasını sağlamalısınız.

Ateşli çocuğun ve ya bebeğin bulunduğu ortamın sıcaklığını muhafaza etmelisiniz. Bu ortamın sıcaklığı 21-22 dereceyi geçmemelidir ve muhafaza edilmelidir.

Çocuğunuza ılık bir duş aldırın. 29 ile 32 derecedeki ılık su ile ya da ıslak bez ile pansuman yapın.

Anne ve babaların sık sık yaptığı yanlışlardan birisi de hemen ateş düşürücüye sarılmaktır. Ateşin 39 dereceye çıkması durumunda bir doktora başvurarak, ateş düşürücü kullanabilirsiniz.

Çocuklarda Yüksek Ateş Durumunda Yapılmaması Gereken 5 Durum Nedir?

cocuklarda yüksek ateşTitreyen ve üşüyen ateşli çocuğun üzerini örtmeyiniz.

Ateşli çocuğa kalın kıyafetler giydirmeyiniz.

Çocuğunuzu ateşli iken asla soğuk su ile banyo yaptırmayınız.

Sirkeli su ve alkol ile kompres uygulamayın.

Sık sık ateş düşürücü ilaç kullanmayınız.

Anne ve babaların yukarı da bahsedilen durumları dikkat etmemesi durumunda, ateşin daha da yükselmesi ilaç ve alkol zehirlenmesi gibi sonuçlar yaratabilir.

Çocuklarda Yüksek Ateş Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

cocuklarda yüksek ateş

Çocuklarda yüksek ateş, vücudun enfeksiyona karşı geliştirdiği bağışıksal bir yanıttır. 39 derecenin altında ki ateş bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve mikroorganizmaların yok edilmesine yardımcı olur. Ateşin tek başına varlığı her zaman tedavi gerektirmez. Ateş çok yükselmedikçe (41 derecenin üzerinde) hastaya bir zarar vermez.

Ateş yükselmeye başladıktan sonra, bir süre ateş düşürücü vermeden beklemek gerekir. Bunun amacı ise bağışıksal yanıtın güçlenmesi içindir. Fakat bebeğin rahatlaması, ağrılarının giderilmesi ve rahat uyku uyuyabilmesi için ateş düşürücü tedavi uygulanabilir.

Ateşi yükselen çocuğun altında yeten hastalığın sebebini öğrenmek ve tedavi edilmesi için bir doktora başvurulmalıdır.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!