Bebeğin Emzirilmesi Nasıl Yapılmalıdır

 Bebeğin Emzirilmesi Nasıl Yapılmalıdır

Bebeğin Emzirilmesi Nasıl Yapılmalıdır

Bebeğin Emzirilmesi Nasıl Yapılmalıdır ? Bebeğin alacağı en yararlı besin anne sütüdür. Anne sütü yeteri kadar bebeğe verilmelidir. Bu bebeğin gelişimi için oldukça önemli bir husustur. Bebeğin doğru emzirilmesi de bu noktada önemlidir. Bu yazımızda bebeğin emzirmesi nasıl yapılmalıdır, doğru emzirme teknikleri nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

Bebeğin Emzirilmesi Nasıl Yapılmalıdır

Bebeğin Emzirilmesi Nasıl Yapılmalıdır

Doğru Emzirme Tekniği

Bebeği emzirmeye başlamadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın. Bebeği kucağınıza aldığınızda sizinle göz teması kuracak şekilde aldığınıza emin olun. Bebeğiniz göğsünüze değecek mesafede olmalıdır. Bebeğin tüm vücudu aynı seviyede olmalıdır. Vücudun tamamen anneye dönük olması sağlanmalıdır. Annenin rahat pozisyonda olması bebeği emzirmeyi kolaylaştırır. Bu nedenle sırt ve kol desteği kullanabilirsiniz. Memeyi bebeğe verirken parmakların yeri memenizin koyu renkli kısmında olması gerekir. Aynı zamanda elinizin dört parmağı altında olmalıdır. İki parmak arasında olmamalıdır. Bu durum süt akışını engelleyebilir.

Emzirmeye Esnası

Bebeğin ağzı iyice açık olmalı. Bebek memenizin koyu renkli kısmının çoğunu ağzına almalıdır. Bu noktada bebeğinizin çenesi memeye değer pozisyonda olmalıdır. Yanlış pozisyon alması halinde meme ucu yaraları oluşabilir ve bebeğiniz yeterli süt desteğini alamayabilir.

Bebeğiniz Ağzını Açmıyorsa Ne Yapılmalı

Böyle bir durumda memenizden bir damla süt çıkarmayı deneyin. Göğüs ucunuzla bebeğinizin dudaklarına, ağız çevresine dokunun. Böylece bebeğiniz ağzını açmaya başlayacaktır. Bebeğinizin çenesini desteklemeniz halinde bebeğinizin yorulmasına engel olabilirsiniz. Bu noktada en dikkat etmeniz gereken husus parmaklarınızın memenizin koyu renkli bölümünde olmamasıdır. Süt akışını engellememek adına dört parmağınız göğsünüzün altında olmalıdır.

İkiz Bebek Annesi Nasıl Emzirmelidir

İkiz bebek anneleri bebeklerinin ikisini birden emzirebilir. İki koluna bebeklerini alarak iki göğsünü kullanarak emzirebilirler. Dikkat edilmesi gereken hususlar diğer bebeklerde olduğu gibidir.

Emzirme Süresi ve Sıklığı Nasıl Olmalıdır

10 dakika emzirdikten sonra sütte salınan yağ oranı yüksek olur. Bu yağ oranı yüksek olan süt bebeğin enerji ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Bu nedenle yaklaşık 15 dakika emzirmeye özen göstermeniz önemlidir. Ancak ilk günlerde bebek çabuk yorulur. Bu nedenle buradaki emme süresi kısalabilir. Bu noktada bebek emmeye teşvik edilirse daha çok emmesi sağlanabilir. İlk günlerde 2-3 saat aralıklarla emzirmeniz önemlidir.

 

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!