Ağlayan Bebeği Sakinleştirmenin Yolları

 Ağlayan Bebeği Sakinleştirmenin Yolları

Ağlayan Bebeği Sakinleştirmenin Yolları

Ağlayan Bebekle Başa Çıkma Yolları

Ağlayan Bebekle Nasıl Başa Çıkabilirim?

Hamilelik, mucizenin diğer adıdır. Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra ruhsal ve fiziksel değişimler sizi bekliyor olacak. Bu güzel haberi sevdikleriniz ve çevrenizdekilerle paylaştığınızda, size daha önce ki bebek deneyimleri hakkında bazı bilgiler sunacaklardır. Ama unutulan, bahsedilmeyen bir gerçek vardır. Bu gerçek bebeklerin gece ağlama nöbetleri. Bebeğinizin nedensiz ağladığı dönemlerde, onu sakinleştirmek istediğinizde, bebeğiniz daha çok ağlayabilir. Bu onu daha da huzursuz edecektir ve bazen bu durum saatlerce sürebilir.

Bebeğinizin ağlamasını dinlemek sizi üzebilir. Hatta bazı zamanlar da sıkıntıya da sokabilir. Bebeğinizin ağlamasını dinlemek sizin için iyi bir deneyim olmayacaktır. Kulağa da pek hoş geldiği söylenemez. Bunun yanı sıra panik, çaresizlik, stres size eşlik edecektir. Bebeğinizin akşamları uzun süren ağlamalarına karşı neler yapabiliriz? Bu yazımızda bundan bahsettik.

Hazırlıklı Olun

Yeni doğan bebeğiniz akşamları ağlayacaktır, siz de buna hazırlıklı olmalısınız. Bu ağlama nöbetleri, bebeğiniz doğduktan sonra ilk 4-5 hafta sürebilir. Bu süreci kabullenip, buna göre hareket etmelisiniz. Gün içerisinde ‘belki bu akşam ağlamaz’ diye düşünmeyin. Çünkü bu ağlama dönemleri bir süre devam edecektir.

Sizin Bir Hatanız Olmadığını Unutmayınız

Ağlama nöbetleri ile başa çıkmanın yolu sakin kalmaya çalışmaktır. Yeni doğan bebeklerde ağlama saatleri normaldir. Çoğu zaman ağlayan bebeği sakinleştirmek zor olabilir ve bu da anneyi oldukça yorar, panik yapmasına neden olur. Bebeğiniz yeterince beslenmediği için, hasta olduğu için ağladığı düşünülebilir. Anne sürekli bu panikle yaşayabilir. Annelerin unutmaması gereken bir durumda, annelerin bebeklerin ağlaması konusunda bir etkisi olmadığı hiç bir hata yapmadığı yönündedir. Siz kötü bir anne değilsiniz, bir hata yapmadınız, bunu unutmayın ve kendinize sık sık tekrarlayınız.

Bebeğinizle birlikte Sakinleşmeye Çalışın

Yeni doğan bebekler, tüm gün etrafı gözlemekle meşgul olurlar. Bu durum onların aşırı uyarılmasına sebep olur. Mesela aynı ofiste geçirilen yoğun ve yorgun bir günden sonra, dinlenmekte zorlanmak gibi. Bebeğin de hayatında ilk defa göreceği bir şey sonrasında sakinleşmekte zorlanması gibi bir durum olabilir. Evde bulunan ışık ve televizyon gibi şeyleri kapatın ve bebeğinizle sessizliğin tadını çıkarmaya çalışın. Bebeğiniz böyle bir ortamda daha çabuk sakinleşmeye çalışacaktır. Yalnız bunu bebeğiniz daha ağlamadan, huzursuzlanmaya başladığı andan itibaren yapmaya başlamalısınız.

Bebeğinizi Sarın

Ana kucağı denilen bebek ürünleri yardımı ile bebeğinizi sarın. Bu şekilde bebeğinizi uyarıcılardan uzak tutabilirsiniz. Bebeğinizi göğsünüze bastırın ve kalp atışlarını dinleyin. Bebeğiniz kokunuzu almaya başlar ve bebeğiniz yavaş yavaş sakinleşmeye başlar. Siz de bunu hissedeceksiniz. Bu şekilde bebeğinizle, bulunduğunuz ortamda bir tur atabilirsiniz.

Yedekte Birini Bulundurun

Bebeğiniz sık sık ağlıyorsa ve kendiniz onu sakinleştirmekte zorlanıyorsanız, birinden yardım alabilirsiniz. Bu kişi eşiniz olabilir. Bir yerde yalnız kalarak kendinizi toparlayınız. Bebek bakımı sorumluluğunu sadece kendiniz almayın ve ailenizi bu duruma dahil ediniz. Bazı durumlarda beş dakikalık bir mola size iyi gelebilir.

Sarılmak

Bebeğinizin bazen sadece sizin yanınızda olmanızı hissetmeye ihtiyacı vardır. Bu durum bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı olur. Bebeğinize sarılın, onu sallayın ve ya şarkı söyleyin. Bebeğiniz ağlarken tüm bunlar ilk zaman etkisiz kalabilir ama devam edin bir müddet sonra etkisini gösterir.

Bebeği Yıkayın

Bebeğiniz ile ılık bir küvette birlikte vakit geçirebilirsiniz. Işıkları azaltın, dinlendirici bir müzik ile sakinleştirebilirsiniz. Ama unutmamanız gereken bir şey de bazen bebekler duş almaktan hoşlanmaz yanı bu durum her zaman eğlenceli ve sakinleştirici olmayabilir. Bebek için vücut teması oldukça önemlidir, unutmayınız.

Bebeğinizi Emzirin

Yeni doğan bebeğinizi emzirerek, ağlama saatlerini daha kısa tutabilirsiniz. Sık sık emzirilen bebeklerin ağlama süreleri daha kısa sürer.

Bebeğinizin Gazını Alın

Bebeğinizin ağlama sebeplerinden biri de gaz sıkışması olabilir. Bebeğinize gerekli teknikleri uygulayınız ve gaz çıkarmasına yardımcı olunuz.

Hasta Sağlık

Hasta Sağlık sitesinde alanında uzman hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin ve psikologların görüşlerine yer veriyoruz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!